Patru blindate ucrainene s-au dat de partea Rusiei. Kievul neagă [video]

TAB-uri ucrainene.
TAB-uri ucrainene. (youtube.)

Trei autovehicule blindate ucrainene şi un tanc au schimbat taberele, miercuri, în urma unei discuţii dintre personalul ucrainean şi liderul pro-rus al oraşului Sloviansk, desfăşurată în oraşul Kramatorsk, unul din centrele de rezistenţă a forţelor ruse, conform Kiev Post.

După ce au dezertat, trupele ucrainene s-au deplasat împreună cu membrii grupărilor paramilitare afiliate Kremlinului spre oraşul Sloviansk, la 15 kilometri în nordul oraşului Kramatorsk.

”Tocmai am văzut tancuri care au schimbat tabarele în Kramatorsk. Acum sunt anti-Kiev”, a anunţat jurnalistul Spiegel Online, Raniah Salloum.

Serviciile de Securitate Ucrainene au capturat, marţi, două persoane care transportau 140.000 de dolari într-un tren care venea dinspre capitala Crimeei, Simferopol. În urma interogaţiilor, s-a constatat că banii trebuiau să fie utilizaţi pentru finanţarea forţelor separatiste anti-ucrainene.

Dezertorii făceau parte din Garda Naţională a Ucrainei, un departament de apărare internă nou formată. Armata Ucrainei a fost reconstruită în ultimele două luni, ţara fiind lăsată practic fără apărare în timpul fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Un poliţist din estul Ucrainei câştigă aproximativ 300 de dolari pe lună în timp ce unul de peste graniţă, din regiunea rusă Rostov, câştigă aproximativ 1300 de dolari pe lună, a explicat specialistul Centrului de Informaţii de la Kiev, Dimitri Timciuk.

Ministerul Apărării de la Kiev a negat că autovehiculele blindate au fost capturate de către paramilitarii afiliaţi Rusiei.

Foştii soldaţi ucraineni, arborând steagul rus, s-au deplasat împreună cu paramilitarii din Kramatorsk către staţia de poliţie din Sloviansk, ocupată încă de săptămâna trecută de forţele ruse.