Patru militari români răniţi în Afganistan

(Johannes Simon / Getty Images)

Patru militari din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi” au fost răniţi duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potriviţi sursei citate, după securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

"Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheaţi de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea batalionului a asigurat condiţiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

Ministrul Apărării Naţionale şi şeful Statului Major General sunt informaţi permanent despre situaţia militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi îngrijire a celor patru militari răniţi", se mai precizează în comunicatul MApN.

Merită menţionat că, în pofida faptului că senatorul ALDE, Daniel Barbu, a declarat recent că meseria de politician este ''mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", în ultima perioadă de timp niciun politician nu a fost rănit în timp ce-şi exercita profesia.