Patru morţi într-un atac armat în oraşul canadian Fredericton

Poliţia inspectează locul unui atac armat în oraşul estic canadian Fredericton
Poliţia inspectează locul unui atac armat în oraşul estic canadian Fredericton (Getty Images)

Doi ofiţeri de poliţie se află printre persoanele ucise într-un incident care a avut loc în oraşul estic canadian Fredericton. Poliţia a afirmat că un suspect se află în custodie şi este tratat pentru răni serioase.

Cel puţin patru persoane, inclusiv doi ofiţeri de poliţie, au fost ucise într-un atac armat în oraşul estic Fredericton, în provincia canadiană Noul Brunswick. Alte câteva persoane rănite sunt tratate la un spital regional.

Poliţia din Fredericton a susţinut într-un mesaj postat pe Twitter că au în custodie un suspect, care este în prezent tratat pentru răni serioase, potrivit Deutsche Welle.

Circumstanţele incidentului nu sunt deocamdată clare.

Rezidenţii din Fredericton au afirmat că au auzit aproximativ 20 de împuşcături, care au forţat poliţia să izoleze o porţiune mare a oraşului cu vehicule de urgenţă.

Crimele comise cu arme de foc s-au intensificat în Canada, unde legile privind armele de foc sunt mai stricte decât în SUA.

Toronto, cel mai mare oraş al Canadei, a înregistrat anul acesta 241 de atacuri armate, care au provocat 30 de decese.

Luna trecută, un bărbat înarmat a ucis două persoane şi a rănit alte 13 pe o stradă aglomerată din Toronto, înainte să fie ucis într-un schimb de focuri cu poliţia.