Paul Stănescu, despre prezidenţiabilul PSD: Dăncilă nu are calităţi. Poate doamna Firea ar avea şanse

Paul Stanescu
Paul Stanescu (Epoch Times România)

Niciunul dintre social-democraţii care şi-au anunţat intenţia de a candida la Cotroceni nu este suficient de bun pentru a ieşi victorios în alegeri, susţine liderul PSD Olt Paul Stănescu, potrivit căruia „singura cu şanse e primarul Capitalei, doamna Firea”.

În ceea priveşte posibila candidatură a premierului Viorica Dăncilă, liderul PSD este de părere că aceasta „nu are calităţi de preşedinte”.

„Nu are calităţi (Viorica Dăncilă, de preşedinte – n.r.). Nu, nu cred în această variantă. Niciunul dintre cei anunţaţi nu cred că e bun. Singura care ar avea şanse e doamna primar de la Bucureşti, doamna Firea”, a declarat, vineri, Paul Stănescu pentru Mediafax.

Afirmaţia lui Paul Stănescu vine în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, nu va da înapoi şi va intra în cursă.

"Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim-ministru şi preşedinte PSD îl voi sprijini. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laş. Dacă partidul îmi va cere acest lucru şi va crede că este singura soluţie, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat şi eu să sprijin acel candidat care să ne ducă spre turul II, dacă partidul va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opţiunea mea este să merg în spatele altui candidat", a declarat Viorica Dăncilă, la DC News.

La rândul său, primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat că săptămâna viitoare va anunţa în cadrul unei întâlniri cu presa, dacă va candida sau nu la alegerile prezidenţiale.