Pavel Filip: Plahotniuc nu mai are influenţă asupra PDM. Alexandru Cozer: O mafie nu poate fi reformată

Filip minte cetăţenii. Undeva din spate se trag sfori serioase pentru a readuce PDM-ul la guvernare cât mai rapid, şi nu după alegeri anticipate, ci chiar în acest ciclu electoral, afirmă Alexandru Cozer.
Andrian Candu, Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip, lideri PDM
Andrian Candu, Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip, lideri PDM (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat recent că după ce şi-a depus mandatul de lider al PDM, Vladimir Plahotniuc nu mai are nicio influenţă asupra formaţiunii. În opinia acestuia, în ultima perioadă în partid a existat o „verticală nefirească a puterii pentru un partid de orientare democratică”.

„Dacă ar fi să vorbim despre greşeli, eu cred că atât timp cât am fost la guvernare partidul a avut o manieră mai agresivă de activitate atât faţă de oponenţii politici, dar şi ca manieră de conduită. Poate este şi firesc pentru un partid care se află la guvernare, dar nu cred că acest lucru ne-a adus valoare politică”, a adăugat Pavel Filip.

În context, jurnalistul Alexandru Cozer scrie pentru Cotidianul că fostul premier doar încearcă să păcălească cetăţenii R. Moldova. În povestea cu „reformarea şi democratizarea” PDM-ului, Pavel Filip îndeplineşte acelaşi rol pe care l-a avut şi în ultimii ani. „De o sculă docilă. Un băiat cuminte şi ascultător. Un „yesman” care îndeplineşte ordine şi cam atât.”

Autorul editorialului susţine că o mafie nu poate fi reformată şi de aceea undeva din spate se trag sfori serioase pentru a readuce PDM-ul la guvernare cât mai rapid, şi nu după alegeri anticipate, ci chiar în acest ciclu electoral.

„Sistemul creat în jurul lui Plahotniuc nu vrea să moară şi încearcă să se regrupeze, iar aici se implică inclusiv unele forţe din exterior, cele care au contribuit în toţi aceşti ani la crearea şi perpetuarea lui Plahotniuc”, notează Alexandru Cozer subliniind că gafele incredibile pe care le fac unii oameni cu funcţii importante în actualul Guvern, ar face posibilă revenirea în forţă a PDM-ului „reformat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe