PD caută soluţii legale şi economice pentru anticipate. Candu: În curând CEC va începe înregistrarea candidaţilor

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului (Captură Foto)

De săptămâna trecută Republica Moldova are un Parlament şi un Guvern susţinut de partenerii externi, atât UE cât şi SUA, şi mai puţin de fosta guvernare în frunte cu Partidul Democrat şi liderul acestuia, Vlad Plahotniuc. Nedorind să se conformeze deciziilor luate de Blocul ACUM şi PSRM, care au format o majoritate parlamentară, democraţii anunţă că în data de 6 septembrie vor ave loc alegeri parlamentare anticipate.

În acest context, fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, a menţionat că în prezent PD s-ar afla în căutarea unor soluţii legale şi economice ca aceste alegeri să nu genereze costuri suplimentare pentru bugetul statului, ci să fie cumva suportat indirect de clasa politică, mai ales de partidele parlamentare.

„De unde bani?” întreabă Candu. „Avem şi soluţia deja. Foarte simplu. Partidele parlamentare, potrivit legii trebuie să primească bani din partea statului. Am făcut un calcul, per total este vorba de peste 40 milioane de lei (pentru alegeri sunt necesare peste 100 de milioane de lei n.r.).

Propunerea noastră este să găsim o soluţie juridică, o decizie prin care aceşti bani să nu fie plătiţi partidelor actuale parlamentare, ci să fie alocate Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru organizarea alegerilor parlamentare”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Specificând că PD ar fi găsit soluţia, Candu a afirmat că „urmează să vedem cum poate fi îmbrăcată în formă juridică”, adăugând că, în opinia lui, acest lucru este realizabil, întrucât „avem bani în buget. Am dus politici economice bune care ne-au adus încasări şi venituri suplimentare în buget”.

Deşi nu există niciun anunţ oficial, sau un comunicat de presă emis de către Comisia Electorală Centrală, totuşi, cumva Candu a „înţeles că foarte curând CEC va începe toate pregătirile pentru organizarea alegerilor, inclusiv înregistrarea candidaţilor”.

Întrebat de către mediatorul emisiunii de unde a înţeles acest lucru, Candu a răspuns că „ia timp de la decretul de numire a datei alegerilor, pentru ca CEC să înceapă să acţioneze. Eu bănuiesc că ei o să înceapă să execute”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe