PD cheamă ACUM la negocieri. Dionis Cenuşă: Principiile înaintate de democraţi parcă au fost „croite” pentru socialişti

Igor Grosu de la PAS susţine că nu vor face alianţă cu cei care au demolat tot ce mai era democratic în RM, iar Slusari de la Platforma DA afirmă că o coaliţie cu PD ar însemna să-şi trădeze alegătorii.
Dionis Cenuşă
Dionis Cenuşă (expert-grup.org)

Partidul Democrat, prin intermediul preşedintelui formaţiunii, Vladimir Cebotari, a anunţat vineri, 1 martie, că ar vrea să discute despre eventuale coaliţii post-electorale mai întâi cu reprezentanţii blocului ACUM.

Democraţii au prezentat un şir de principii şi priorităţi pentru viitoarea coaliţie parlamentară printre care angajamentul total pentru independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova sau adoptarea orientării politice „Pentru Moldova”, care va prevala în faţa oricărei alte orientări politice de partid sau personale.

Reprezentanţi ai blocului ACUM au respins invitaţia la negocieri lansată de Partidul Democrat. Secretarul general al PAS, Igor Grosu a declarat pentru Radio Chişinău că democraţii ar negocia, de fapt, cu Partidul Socialiştilor, iar invitaţia lansată Blocului ACUM ar fi nesinceră. „Cu partidele care au demolat tot ce mai era democratic în această ţară, nu avem cum să facem alianţă.”

Într-o declaraţie pentru Radio Chişinău, vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, a menţionat că formaţiunea sa nu va purta negocieri cu Partidul Democrat, inclusiv din cauză că aceasta ar însemna să-şi trădeze alegătorii.

Analistul politic Dionis Cenuşă citat de Radio Europa Liberă, susţine că principiile înaintate de democraţi, au fost „croite” parcă pentru socialişti deoarece liniile directorii care includ aceste propuneri se regăsesc foarte mult în viziunea anunţată pe parcursul ultimilor ani de către PSRM şi preşedintele Igor Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe