PD vrea să modifice Constituţia. Alexandru Slusari: Praf în ochii partenerilor de dezvoltare

Plahotniuc a anunţat marţi că va iniţia procedura de modificare a Constituţiei prin introducerea unei referinţe potrivit căreia orientarea strategică a RM este integrarea europeană. „Ipocrizia acestui mafiot nu are margini!”, consideră Slusari.
Alexandru Slusari, vice-preşedinte al Partidului Platforma DA
Alexandru Slusari, vice-preşedinte al Partidului Platforma DA (Epoch Times România)

În cadrul unui briefing de presă, liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a declarat că în interiorul fracţiunii pe care o conduce, de câteva luni se discută despre posibilitatea modificării Constituţiei. Astfel, ţinând cont de decizia Curţii Constituţionale din 9 septembrie 2014, privind orientarea Republicii Moldova spre spaţiul valoric european, Partidul Democrat, care deţine şi majoritatea parlamentară, a hotărât să iniţieze modificarea Constituţiei prin introducerea unei referinţe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.

În replică, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a menţionat într-o postare pe contul său de Facebook că „Ipocrizia acestui mafiot nu are margini! A profanat toate valorile europene! A guvernat ţara în aşa mod că numărul adepţilor vectorului european s-a micşorat de două ori”.

Totodată, Slusari a ţinut să amintească şi de faptul că vara acesta, la 20 iulie, Partidul Democrat, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi a Partidului Popular European, a votat în Parlament modificarea stemului electoral prin trecere la sistemul mixt de vot, de care ar avea nevoie doar să se menţină în continuare la putere, consideră mai mulţi experţi, precum şi europarlamentari.

„Prin introducerea sistemului electoral mixt de dragul păstrării influenţei politice şi libertăţii i-a oferit partidei antieuropene (PSRM n.r.) toate şansele să câştige majoritate la următoarele alegeri parlamentare. Iar acum, după opt ani de guvernare, de facto asiatică, Plahotniuc încearcă să arunce praf în ochi cetăţenilor şi partenerilor de dezvoltare prin angajamentul constituţional al ţării noastre de a integra în UE”, a specificat vicepreşedintele Platformei DA.

Politicianul a mai afirmat că valoarea acestui „jurământ” al liderului PD, în condiţiile menţinerii la putere a „clanului actual mafiot”, este mai mică decât costul hârtiei pe care va fi scrisă această modificare constituţională. „Cu acelaşi succes Plahotniuc poate introduce în Constituţie un articol special, precum că el este conducătorul Moldovei pe viaţă. Integrarea europeană trebuie să fie implementată nu prin multe vorbe şi hârtii scrise, ci prin fapte palpabile pentru fiecare cetăţean!”, a conchis Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe