Pentru construirea centurii de ocolire a Chişinăului sunt necesare 200 milioane de euro

Drum în lucru
Drum în lucru (Joe Raedle / Getty Images)

Pentru construcţia centurii de ocolire a Capitalei este necesarăo sumă de circa 200 milioane de euro. O parte dintre aceşti bani vor fi acordaţi de Banca Europeană pentru Investiţii. Autorităţile speră că drumul va fi finalizat pînă în anul 2017.

Vasile Botnari, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, a declarat astăzi că centura de ocolire va fi constituită din şase sectoare de drum. Patru dintre acestea există şi urmează a fi reabilitate. Alte două sectoare vor fi construite din nou.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) a identificat două concepte de construcţie a centurii. Potrivit primului, drumul va avea o lungime de peste 82 de km, dintre care circa 34 de km de drum existent urmează a fi modernizat, iar alte două trasee de 49 de km urmează a fi construite. Conform celui de-al doilea concept, lungimea drumului va fi de circa 62 de km. MTID a lansat astăzi discuţii publice pentru a determina care proiect va fi implementat.

Reconstrucţia primului sector existent va începe în anul 2015. Acesta, ca şi celelalte trei sectoare existente, vor avea patru benzi de circulaţie, şi nu două cum este în prezent. Totodată, pe drumul de ocolire vor fi construite circa 15 intersecţii denivelate.

Dintre cele circa 200 de milioane de euro necesare pentru realizarea proiectului, autorităţile dispun doar de circa 52 de milioane. Acestea au fost acordate de BEI şi vor fi utilizare pentru reabilitarea a trei din cele patru sectoare existente ale centurii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe