Percheziţii DNA la primăria din Timişoara

Nicolae Robu, PNL, primar al Municipiului Timişoara
Nicolae Robu, PNL, primar al Municipiului Timişoara (Epoch Times România)

Procurorii DNA au început o anchetă la Primăria Timişoara, în legătură cu vânzarea mai multor locuinţe din oraş în baza Legii 112, care permite cumpărarea acestora de către chiriaşi, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că foşti şi actuali angajaţi ai instituţiei au fost chemaţi la audieri şi a ţinut să precizeze că ancheta vizează vânzarea de imobile în timpul mandatelor altor primari.

Robu a mai precizat că DNA a cerut un număr mare de documente şi că angajaţi ai primăriei "muncesc zilnic pentru a multiplica diferite acte pentru a le transmite apoi procurorilor anticorupţie."

Nu e în regulă să se lase impresia din scrieri sau din relatări că acum s-a făcut o faptă care face obiectul DNA. Eu sper să nu se fi întâmplat aşa ceva cât am fost eu primar. Se anchetează, ca anchetă de anvergură, vânzarea de case pe Legea 112/1995. S-au vândut mii de case şi evident că nimeni nu ştie apriori ce s-a vândut corect şi ce s-a vândut incorect. Nimeni nu ştie clar, e un volum uriaş de documente care sunt cerute şi se va continua. DNA poate să vină când consideră că e cazul, să stea şi de vorbă cu oamenii care pot să dea informaţii, lămuriri. Dar nu e nimic spectaculos şi nici ieşit din comun, e firesc, a început o anchetă. În fiecare zi există oameni în primărie care multiplică documente şi le transmit celor care fac anchetele. Au fost chemaţi (la audieri - n.r.) foşti angajaţi şi actuali angajaţi şi vor mai fi”, a declarat Robu.

Reamintim că DNA a mai făcut percheziţii şi în octombrie 2014 la Primăria Timişoara. Pe 21 octombrie, procurorii anticorupţie au ridicat de la primăria condusă de Nicolae Robu mai multe documente privind finanţarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timişoara iar pe 28 octombrie percheziţiile DNA au vizat nereguli legate de contracte încheiate de primărie pentru întreţinerea spaţiilor verzi.

Într-un astfel de contract, preţurile plătite de primărie pentru utilaje şi transport ar fi fost şi de 10 ori mai mari decât în cazul altor contracte similare, relata pe 28 octombrie ziare.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne