Percheziţii DNA la Primăria Timişoara

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Procurorii DNA desfăşoară, marţi, percheziţii la Primăria Timişoara, într-un dosar privind vânzarea de locuinţe naţionalizate către chiriaşii acestora, printre beneficiari numărându-se magistraţi, poliţişti, dar şi mai multe familii de rromi, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit surselor respective, o serie de locuinţe naţionalizate, aflate în centrul oraşului, au fost vândute în baza legii 112/1995 unor magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi unor familii de romi. Astfel, romii cumpărau un apartament într-un imobil naţionalizat şi îi determinau pe ceilalţi proprietari, prin teroare, să le vândă apartamentele la preţuri mici, întregul imobil intrând în posesia familiei de rromi.

Unul dintre beneficiarii acestei legi este prim-procurorul Tribunalului Timiş, Vasile Bic, susţin sursele citate. Bic şi-ar fi cumpărat locuinţa cu patru camere plus dependinţe cu suma de 8.500 de lei, plătind un avans, apoi rate lunare până la achiziţionarea imobilului. Achiziţia locuinţei de către procuror a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.