Performanţă de excepţie a echipei feminine de tenis în Fed Cup. România, printre primele 8 echipe din lume

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru.
Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru. (Elsa / Getty Images)

Româncele au câştigat confruntarea cu Canada în Fed Cup cu scorul de 3-1, întâlnirea având loc la Montreal la sfârşitul săptămânii. Alexandra Dulgheru (locul 69 WTA) a învins-o, duminică, pe Francoise Abanda (260 WTA) cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore şi 11 minute, aducând României punctul victoriei. Echipa noastră s-a calificat între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup, performanţă pe care nu au mai avut-o din anul 1981.

Celelalte două puncte ale României au fost obţinute de Andreea Mitu (locul 104 WTA), care a trecut tot duminică de Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, şi de Alexandra Dulgheru (locul 69 WTA) care s-a impus sâmbătă cu scorul de 6-4, 6-4 în faţa celei mai bune clasate sportive canadiene, Eugenie Bouchard (locul 7 WTA).

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA) a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre Canada şi România din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Begu acuzase dureri la piciorul stâng înaintea meciului, astfel că nu a putut să joace la nivelul ei real.

Posibilele adversare ale României sînt Italia, Olanda şi Elveţia, promovate alături de echipa noastră, şi Cehia, Franţa, Rusia şi Germania, semifinalistele acestei ediţii.

În 2016, România se va confrunta în sferturile de finală ale Grupei Mondiale cu una dintre Italiei, Olandei şi Elveţiei, promovate alături de echipa noastră, şi echipele Rusiei, Cehiei, Germaniei, Franţei în funcţie de tragerea la sorţi. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.