Persoanele care au vărsat deşeuri în faţa sediului PLDM, pedepsiţi cu închisoare

La începutul anului 2017, învinuiţii au fost condamnaţi de către prima instanţă cu pedepse nonprivative de libertate, la insistenţa procurorilor însă instanţa de apel le-a modificat pedeapsa în una mai aspră.
Autospeciala descărcând deşeuri în faţa sediului PLDM din Chişinău
Autospeciala descărcând deşeuri în faţa sediului PLDM din Chişinău (captură foto/youtube.com)

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova care în anul 2015 au vărsat deşeuri în faţa sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au fost condamnaţi de către Curtea de Apel Chişinău la 3 ani închisoare pentru huliganism. Instanţa a admis contestaţia procurorilor împotriva sentinţei Judecătoriei Chişinău (sediul Buiucani), prin care, la începutul acestui an, învinuiţii s-au ales doar cu pedepse nonprivative de libertate.

Cazul a avut loc pe 11 octombrie 2015, aproximativ ora 04:38, când inculpaţii, care se aflau într-o autospecială de colectare a deşeurilor biologice, au virat spre intrarea în sediul PLDM, amplasat pe strada Bucureşti 88 din Capitală. În continuare, aceştia au inclus sistemul de evacuare a deşeurilor din cisterna autospecialei, îndreptând intenţionat tubul în direcţia sediului, după care au părăsit locul infracţiunii.

Potrivit Procuraturii Generale a RM, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, autospeciala de colectare a deşeurilor biologice de model ,,ZIL 5301PO" a fost supusă confiscării speciale, prin trecerea forţată şi gratuită în proprietatea statului.

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie însă poate fi făcut recurs la Curtea Supremă de Justiţie.