Peru: Pescuitul ilegal ucide în fiecare an mii de delfini

Delfini
Delfini (Joe Raedle / Newsmakers)

În Peru aproximativ 15.000 de delfini sunt ucişi pe an de pescarii ilegali care folosesc grăsime şi bucăţi de carne ca momeală pentru a-i prinde. În ţara andină pescuitul de delfini este interzis.

Acest lucru a fost dezvăluit în cel mai recent studiu realizat de ONG-ul peruan pentru protecţia animalelor Mundo Azul, raportat de agenţia de stat Andina, care dezvăluie că în ţară există mai mult de 545 de bărci echipate pentru acest tip de pescuit ilegal şi care ies în mare de cel puţin şase ori pe an, ucigând la fiecare ieşire între doi şi şase delfini.

Capturarea de delfini se desfăşoară de obicei la o distanţă de 300 de km de coastă în Peru, dar Mundo Azul nu exclude că se poate face şi în apele internaţionale.

Pescarii de delfini utilizează o frânghie lungă de până la 22 kilometri pe care o lasă să plutească pe mare, legată de geamanduri. La fiecare 100 de metri se leagă un alt şir de aceeaşi lungime, care atinge fundul mării şi care are la capăt un cârlig cu momeala, făcută cu grăsime şi bucăţi de carne.

Delfinii - animale superioare

Un studiu separat din 2005 a oferit primul semn că delfinii sunt capabili să înveţe organizat, în cadrul grupului, şi să se folosească de unelte - o mamă delfin a fost urmărită cum îşi învăţa puii să desprindă bureţi de mare şi să îi poarte ca protecţie în timp ce colindau fundul apelor din Australia de Vest.

Cercetătorii ştiinţifici de la Universitatea Saint Andrews au observat ca delfinii se recunosc unii pe alţii după nume emiţând un fluierat sonor. Oameni de ştiinţă britanici şi americani au studiat delfini în largul coastelor Floridei, înregistrând zgomotele pe care aceştia le emit şi retransmiţându-le delfinilor aflati sub apă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe