Peste 400.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virus Wuhan în ultimele 24 de ore. Rata deceselor - mult mai mică

Peste 400.000 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate joi la nivel mondial.
.
. (pixabay.com)

Statisticile marchează un nou record, potrivit unei analize realizate vineri de AFP, pe baza bilanţurilor zilnice anunţate de autorităţile sanitare naţionale.

Agenţiile de combatere a epidemiilor au transmis 404.758 de noi infectări cu virusul Wuhan, care provoacă COVID-19, precum şi 6.086 de decese asociate maladiei.

Creşterea numărului de cazuri raportate survine şi în urma creşterii numărului de teste efectuate, comparativ cu începutul primăverii 2020, când Europa şi SUA au fost lovite de primul val de infectări.

În Europa, numărul maxim de cazuri publicate de la debutul pandemiei a fost atins joi, cu peste 150.000 de cazuri.

Ţări din Europa consideră deja că au fost lovite de primul val de pandemie. Cu toate acestea, numărul deceselor înregistrate este mult mai mic faţă de nivelurile atinse în aprilie.

În Statele Unite, unde numărul cazurilor anunţate a scăzut în septembrie, după un vârf înregistrat la jumătatea lunii iulie, a crescut din nou în octombrie, numărul infectărilor cu virus Wuhan situându-se joi la 70.000 de cazuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură