Phelps avea ochii injectaţi şi vorbea cu dificultate în momentul arestării

Înotătorul american Michael Phelps.
Înotătorul american Michael Phelps. (ROBYN BECK / AFP / Getty Images)

Înotătorul american Michael Phelps, sportivul cel mai titrat din istoria olimpică, avea ochii injectaţi şi vorbea cu dificultate atunci când a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate, conform raportului poliţiei, publicat miercuri de presa din Statele Unite.

"Am constatat că şoferul avea ochii injectaţi, iar discursul său era dificil", a precizat poliţistul care l-a interpelat pe campionul american, în noaptea de luni spre marţi.

Raportul, publicat de Baltimore Sun, precizează că Phelps "avea dificultăţi în a-şi păstra echilibrul" şi prezenta un grad al alcoolemiei de 0,14%, în timp ce limita este de 0,8% în statul Maryland.

Phelps, care a reuşit o revenire răsunătoare în competiţie, după o pauză de doi ani, a fost arestat de poliţia din Maryland în timp ce rula la bordul unui Land Rover, cu 135 km/h, pe o porţiune de autostradă în care limita este de 72 km/h.

În vârstă de 29 ani, Michael Phelps a confirmat, pe contul său de Twitter, că a fost arestat. "Îmi asum în întregime responsabilitatea actelor mele şi le cer scuze tuturor persoanelor pe care le-am dezamăgit", a scris sportivul.

Federaţia americană de nataţie a publicat un scurt comunicat în care îşi exprimă "dezamăgirea". "Ne aşteptăm ca sportivii noştri să aibă un comportament responsabil în bazine şi în afara acestora", a precizat USA Swimming, fără să evoce o eventuală sancţiune.

În 2009, federaţia americană l-a suspendat pe Phelps pentru trei luni, după difuzarea unei fotografii în care apărea cu o pipă specială, destinată consumului de marijuana.

În 2004, Phelps, pe atunci în vârstă de 19 ani, a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate şi condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare.

În cursul carierei sale, înotătorul din Baltimore a cucerit 22 de medalii la Jocurile Olimpice, între care 18 de aur. El s-a retras din activitate după JO 2012 de la Londra, înainte de a reveni în competiţie, în primăvara acestui an, cucerind trei medalii de aur la Campionatele Pan-Pacifice din Australia, desfăşurate în luna august.