Phenianul promite “lovituri nemiloase” împotriva Coreei de Sud şi a Statelor Unite

Rachete Rodong din Coreea de Nord.
Rachete Rodong din Coreea de Nord. (captură youtube.com)

Oficiali militari din Coreea de Nord au lansat două luni rachete de rază scurtă lângă zona de coastă, a raportat armata Coreei de Sud.

Phenianul a promis că va desfăşura “lovituri nemiloase”, într-o mişcare văzută ca fiind o formă de protest împotriva exerciţiilor militare comune SUA-Coreea de Sud care au început în 24 februarie şi se vor încheia în 6 martie, susţine Deutsche Welle.

“Situaţia din peninsula Coreeană se apropie din nou la o mică distanţă de un război”, a afirmat un purtător de cuvânt al Armatei Populare Coreene, citat de agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

“Singurul mijloc prin care putem face faţă agresiunii şi războiului din partea imperialiştilor americani şi a susţinătorilor lor nu implică nici dialogul şi nici pacea”, susţine declaraţia purtătorului de cuvânt, adăugând că SUA şi Coreea de Sud “ar trebui să fie pedepsite cu lovituri nemiloase.”

Phenianul şi-a exprimat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de exerciţiile militare comune SUA-Coreea de Sud, cel mai mare dintre ele având o durată de 8 săptămâni – numit “Foal Eagle”, acest exerciţiu implică forţe aeriene, terestre şi navale. Aproximativ 200.000 de soldaţi sud-coreeni şi 3.700 de soldaţi americani vor participa la exerciţiul Foal Eagle din acest an.

Washingtonul şi Seulul insistă că exerciţiul militar are o natură defensivă, dar Phenianul a avertizat că va lua contramăsuri în cazul în care un singur proiectil aterizează în orice loc în care este exercitată suveranitatea Coreei de Nord, conform Deutsche Welle.

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a continuat să îşi dezvolte rachete balistice şi alte tipuri de arme în ciuda sancţiunilor şi avertismentelor venite din partea comunităţii internaţionale. Seulul susţine că vecinul său nordic a dezvoltat o tehnologie de rachete pentru lansarea de atacuri nucleare împotriva sa, dar programul nuclear al Phenianului încă rămâne înconjurat de mister.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.