Piaţa Victoriei fierbe din nou: Românii au ieşit în stradă împotriva PSD-ALDE. Jandarmii intervin cu gaze lacrimogene

Protestatarii au ieşit din nou în Piaţa Victoriei pentru a-şi exprima indignarea faţă de modul în care coaliţia PSD-ALDE înţelege să conducă această ţară.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Piaţa Victoriei este din nou plină de mii de cetăţeni indignaţi, miercuri seară, la scurt timp după ce Codul de procedură penală a fost "măcelărit" în Parlament de PSD-ALDE, ajutată de UDMR. Proteste au loc inclusiv în ţară, în oraşe precum Cluj, Ploieşti, Iaşi, Sibiu, Alba Iulia, Galaţi, Oradea sau Braşov.

La ora 21:00 şi la ora 22:00, protestatarii şi-au aprins luminile telefoanelor mobile. S-a cântat, de asemenea, imnul naţional.

Protest
Protest

Au avut loc mai multe îmbrânceli între protestatari şi jandarmi, care au intervenit inclusiv cu gaze lacrimogene. Cel puţin 22 de manifestanţi au fost ridicaţi, printre care şi un jurnalist german.

"Nu infractorul, apăraţi poporul", strigă protestatarii.

"Ruşine, ruşine să vă fie!", "Jos Carmen Dan!", "Dragnea condamnare, cu executare", "DNA, să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie!", scandează mulţimea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (MIhuţ Savu / Epoch Times România)

Înainte să vină în Piaţa Victoriei, cetăţenii au protestat în faţa Parlamentului şi, câţiva dintre ei, chiar pe holurile instituţiei, spre indignarea celor de la Putere.

De altfel, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi alţi lideri politici au fost huiduiţi de protestatarii de la Parlament, unde au avut loc câteva incidente tensionate. Detalii aici şi aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.