Piedone îşi anunţă retragerea din politică

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a anunţat, luni, pe Facebook, că se va retrage definitiv din politică.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Plecat din fruntea primăriei în urma tragediei de la Colectiv şi punerii sub urmărire penală în dosarul deschis după incendiul care a ucis 60 de persoane, fostul edil anunţă că se retrage şi îşi exprimă speranţa că locul său va fi ocupat de cineva care să continue "ce nu a apucat" el să termine.

"Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuşi 23 de ani în spate în administraţia publică şi cred că pot să ajut punând la dispoziţie ce am învăţat în aceşti ani. Orice sfat va fi dat însă de pe o bancă din Parcul Lumea Copiilor, unde am sa îl plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care îmi aminteşte, chiar şi în momentele astea cumplite pentru mine, că există minuni pe pământ.

Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am să fiu omul Cristian Popescu. Şi sper să mă ajute Dumnezeu să fiu cea mai bună versiune a acelui om.

Le mulţumesc din suflet celor care m-au votat la alegeri, celor care au avut încredere în mine, colegilor care au muncit alături de mine şi tuturor celor care, într-un fel sau altul, m-au ajutat să îmi pun în aplicare proiectele.", scrie Piedone.

Reamintim că fostul primar este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv, fiind, de altfel, arestat preventiv pentru o scurtă perioadă de timp.

Procurorii DNA susţin că, pentru a autoriza funcţionarea punctului de lucru SC Colectiv Club, Piedone a emis cele două acte administrative, respectiv acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club îndeplinea cerinţele legale necesare avizării.

În propunerea de arestare preventivă a fostului edil procurorii au reamintit că acesta a activat şi în domeniul alimentaţiei publice, "aşa încât rezultă un tablou complet al indolenţei sale în aprecierea că acordarea de autorizaţii se rezumă la declaraţii pe proprie răspundere."

Recent, Piedone a fost eliberat din arestul preventiv, magistraţii susţinând că "prerogativele principale privind apărarea împotriva incendiului aparţin Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Art. 14. lit. f) din Legea nr. 307/2006 prevede că primarul 'dispune verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite prin avizele, autorizaţiile şi acordurile pe care le emite'. Or, primarul nu emite autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor, aşadar nu intră în atribuţiile sale să verifice dacă agentul economic îndeplineşte măsurile stabilite printr-o astfel de autorizaţie."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne