Pierderile provocate de exploziile din Tianjin s-ar putea ridica la 3,3 miliarde de dolari

Imagine aeriană a locului puternicelor explozii din 12 august 2015 în oraşul chinez Tianjin.
Imagine aeriană a locului puternicelor explozii din 12 august 2015 în oraşul chinez Tianjin. (Captură Foto)

Exploziile din oraşul-port chinezesc Tianjin de luna trecută ar putea genera pierderi de până la 3,3 miliarde de dolari, a declarat vineri Guy Carpenter & Company, o companie specializată în reasigurări. Această sumă este aproape dublă decât cea estimată iniţial de analişti, conform Reuters.

Guy Carpenter, unitatea pentru riscuri şi reasigurări din cadrul Marsh & McLennan Co Inc, a folosit imagini de satelit de mare calitate pentru a evalua cum au fost afectate de explozii clădirile depozitului, marfa depozitată, containerele şi proprietăţile din zona portului.

Pagubele se ridică la o sumă cuprinsă între 1,6 şi 3,3 miliarde de dolari, comparativ cu ce au estimat analiştii de la Credit Suisse la câteva zile după exploziile din luna august, adică o sumă cuprinsă între 1 şi 1,5 miliarde de dolari.

Teoria că exploziile din Tianjin au fost oarecum deliberate a fost circulată intens de mass media chineză din străinătate la scurt timp după incident.

Un website de ştiri asociat cu Boxun şi administrat din Carolina de Nord a citat o sursă exclusivă când a raportat că “explozia [din Tianjin] a fost declanşată de un vehicul încărcat cu explozibili ... camionul a fost parcat cu atenţie lângă depozit, în locaţia cea mai apropiată de materialele inflamabile. Oamenii au plecat rapid şi după aproximativ 15 minute a avut loc explozia, care a declanşat un lanţ de alte explozii.”

Mai multe articole publicate de Boxun şi alte ziare din Hong Kong au făcut o asociere între explozii şi fostul preşedinte chinez Jiang Zemin care, de altfel, a fost “plasat sub control”, ceea ce înseamnă că libertatea sa de mişcare a fost restricţionată sever.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.