Piramidă ascunsă într-un munte din Indonezia pare a fi un templu antic unic

Partea superioară a piramidei recent descoperite în Asia ar putea avea o vechime de aproximativ 3.500 de ani, pe când baza acesteia o vechime de 28.000 de ani.
Imagine ricreată a piramidei Gunung Padang
Imagine ricreată a piramidei Gunung Padang (Credit: Danny Hilman Natawidjaja)

În Indonezia, în situl arheologic Gunung Padang din Java Occidentală, a fost descoperită o piramidă construită cu mii de ani în urmă, care până acum se credea că este un deal.

În partea de sus a acestui sit arheologic al Muntelui Padang există diferite rânduri de piloni din piatră, descoperiţi în secolul al XIX-lea.

(Credit: Danny Hilman Natawidjaja)

Cu toate acestea, „dealul“ pe care se află aceşti piloni nu este un peisaj natural, ci o construcţie mult mai veche decât s-a crezut anterior, au declarat oamenii de ştiinţă de la Indonesian Institute of Science care şi-au prezentat concluziile miercuri, 12 decembrie, la reuniunea anuală a Uniunii Americane de Geofizică (American Geophysical Union).

Prin folosirea radarelor s-a putut concluziona că ceea ce semănă cu un “deal natural” este de fapt o structură îngropată construită în mod artificial.

Situată pe vârful muntelui Padang, în vestul Java, structura este dominată de un sit arheologic care deţine rânduri de stâlpi străvechi de piatră.
Situată pe vârful muntelui Padang, în vestul Java, structura este dominată de un sit arheologic care deţine rânduri de stâlpi străvechi de piatră. (Credit: Danny Hilman Natawidjaja)

“Este un templu unic. Şi nu seamănă cu topografia înconjurătoare, care este foarte erodată. Arată atât de bine încât ni s-a părut că este artificial", a explicat Danny Hilman Natawidjaja, cercetător principal la Indonesian Institute of Sciences, pentru publicaţia Live Science.

În vârful piramidei ascunse pe munte, localnicii se roagă şi fac meditaţie şi, este foarte probabil ca în trecut să fi fost folosit în acelaşi scop. S-a dovedit că partea superioară a fost construită acum aproximativ 3.500 de ani, în timp ce baza ar putea fi de acum 28.000 de ani.

Cercetătorii  au  descoperit mai multe straturi ale structurii piramidale, fiecare  strat  reprezentand o perioadă diferită de timp.
 
Cercetătorii au descoperit mai multe straturi ale structurii piramidale, fiecare strat reprezentand o perioadă diferită de timp.   (Credit: Danny Hilman Natawidjaja)

Această piramidă este diferită de altele, deoarece, în loc să menţină simetria, structura alungită are un semicerc în partea din faţă. Această structură piramidală ar precede marea piramidă din Giza, estimată a fi construită acum 4.500 de ani.

Articol de referinţă: Long-Hidden 'Pyramid' Found in Indonesia Was Likely an Ancient Temple