Pirotehnistul care a instalat artificiile în Colectiv şi patronii firmei care le-a livrat, reţinuţi de procurori

Ancheta în cazul tragediei de la Colectiv avansează. Procurorii i-au reţinut pe patronii firmei care a livrat artificiile precum şi pe pirotehnistul care le-a instalat.
Tragedia de la clubul Colectiv
Tragedia de la clubul Colectiv (facebook.com/digi24)

Daniela Niţă, administratorul firmei care a furnizat artificiile de la care au izbucnit incendiul din clubul Colectiv a fost reţinută de procurori. Anterior, procurorii i-au reţinut şi pe soţul acesteia, directorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, Cristian Niţă, şi pe Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC G.I.F.A. SRL.

Potrivit procurorilor, pirotehnistul a instalat efectele pirotehnice, respectiv artificiile, în incinta Clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie 2015, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens, acuzaţia ce i se aduce fiind de ucidere din culpă.

Ulterior producerii incendiului, în calitate de reprezentanţi ai SC G.I.F.A. SRL, Daniela Ioana Niţă (administrator) şi Cristian Mihai Niţă (director) "au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală", susţin procurorii. În consecinţă, soţii Niţă sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Potrivit sursei citate, în această săptămână au fost audiate 147 de persoane, martori şi persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, iar vineri au avut loc şapte percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu.

În cazul incendiului de la Colectiv, procurorii anticorupţie au deschis şi ei o anchetă pentru abuz în serviciu legat de emiterea autorizaţiei de funcţionare pentru local. În dosarul de la DNA, a fost pus sub urmărire fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone acesta fiind, de altfel, reţinut pentru 24 de ore.