Pîslaru, cu "nodul în gât": PSD va da vina tot pe noi pentru eşecul de a-şi implementa programul de guvernare

„Nu poţi să îi laşi să dea patru ani cu ţara în gard pentru că îşi vor găsi pretexte. Şi dacă o vor da în bară, vom fi tot noi de vină. ONG-iştii că n-au făcut, sau că au făcut prea multă gălăgie, multinaţionalele etc”, a atras atenţia fostul ministru Dragoş Pîslaru.
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii)
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Prezent la lansarea raportului "Populismul 2.0 şi renaşterea alternativelor la democraţia liberală", realizat de Expert Forum, fostul ministru tehnocrat Dragoş Pîslaru a rămas puţin uimit de o teorie vehiculată de Sorin Ioniţă, preşedintele organizaţiei, referitoare la PSD şi la celebrul său program de guvernare.

„PSD a sesizat o oportunitate în ceea ce se întâmplă afară pe discursul acesta naţionalist-populist, deci nici măcar eu nu am certitudinea că este un discurs onest”, a declarat fostul ministru tehnocrat.

În spatele acestui discurs, Pîslaru crede că se ascund de fapt "circumstanţele agravante" – o reţea de putere care doreşte să captureze resursele statului şi să îşi menţină status quo-ul. „Asta este de fapt problema fundamentală. Cu mesajele astea de fapt ameţesc nişte oameni, sau eventual îi cumpără ieftin, prin politicile de redistribuire, care de fapt iau din banii generaţiilor viitoare asta e partea a doua”, a precizat Pîslaru.

Fostul ministru al Muncii susţine că va pleca cu "un nod în gât" de la eveniment din cauza unei teorii puse pe masă de preşedintele Expert Forum, Sorin Ioniţă.

„Lucrul cu care o să plec de aici, stându-mi un nod în gât, este ce a spus Sorin Ioniţă că nu poţi să îi laşi să dea patru ani cu ţara în gard pentru că îşi vor găsi pretexte. Şi că dacă o vor da în bară, vom fi tot noi de vină. ONG-iştii că n-au făcut, sau că au făcut prea multă gălăgie de n-au putut ei să implementeze programul de guvernare, multinaţionalele că... mai inventează chestii legate de autohton că nu poate săracul să crească singur.

Până acum, eu mergeam clar pe ideea – terminăm cu Piaţa, îşi dă demisia Guvernul, dar... în fine, nu o să se întâmple aşa uşor, după care îi lăsăm să guverneze cu programul lor care e clar că... în vară avem deja primul eveniment: nu or să mai aibă resurse. Şi atunci problema era că eu mă gândeam că trebuie să stăm călare pe ei cu chestiunea legată de faptul că trebuie să îşi asume în mod responsabil ceea ce au promis, ceea ce este firesc, şi cu chestia asta se lecuieşte ţara de populism naţionalist. Dar ce spui tu, Sorin Ioniţă, teza pe care o pui tu pe masă este că de fapt ei tot timpul o să zică că din cauza noastră nu pot să îşi îndeplinească programul de guvernare”, a afirmat Pîslaru.