Pîslaru: Valoarea punctului de pensie creşte de la 871,5 la 917,5

Guvernul Cioloş a crescut punctul de pensie cu 5,25% începând de anul viitor, "eliminând astfel orice fel de dubii cu privire la intenţiile privind sistemul de pensii", a anunţat Pîslaru.
Dragoş Pîslaru - ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice
Dragoş Pîslaru - ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice (Mihut Savu / Epoch Times)

Valoarea punctului de pensie va creşte cu 5,25% în 2017, de la 871,7 lei cât este în prezent la 917,5 lei, a anunţat joi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru. Această majorare de 5,25% se aplică şi pensiilor militare de stat, a precizat ministrul.

"Astăzi, în ordonanţa de urgenţă pe care am stabilit-o pe partea legată de alte măsuri fiscal-bugetare, am plăcerea să anunţ că în anul 2017 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5,25%. Ea va fi 917,5 lei faţă de valoarea de 871,7 lei şi, pe această cale, eliminăm orice fel de dubii cu privire la intenţiile acestui Guvern în ceea ce priveşte sistemul de pensii", a declarat Pîslaru, citat de Agerpres.

Ministrul a ţinut să precizeze că astfel se va crea "predictibilitate pentru cei care sunt pensionari", care vor şti care le va fi pensia de la 1 ianuarie.

Nu în ultimul rând, Pîslaru a dat asigurări că actualul Guvern nu taie salarii şi nu anulează sporuri.

"Nu se taie nimic, nu se taie salarii, nu se anulează sporuri, nu se anulează nimic din ceea ce există deja. (...) Acest Guvern nu taie salarii, nu taie sporuri, nu taie lucruri legate de salarizarea în zona publică", a precizat ministrul.