Plahotniuc: Marian Lupu va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, cu un scor foarte bun

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a afirmat într-un interviu acordat portalului Tribuna.md că Marian Lupu are şanse mari să intre în turul doi al prezidenţialelor din R.Moldova şi să câştige.
Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (facebook.com)

Plahotniuc afirma că formaţiunea realizează propriile sondaje care arată un scor bun pentru candidatul democraţilor. „Tendinţele sunt foarte bune, iar noi toţi muncim ca Marian Lupu nu doar să intre în turul doi, ci să o facă chiar cu un scor foarte bun şi apoi să câştige. PDM face periodic sondaje, nu doar în ajunul alegerilor, însă ele sunt sondaje de lucru, nu le dăm publicităţii pentru că nu vrem să influenţăm în vreun fel oamenii prin ele. Cert este că datele sociologice ne mobilizează şi ne fac încrezători în izbândă”, mai susţine acesta.

Prim-vicepreşedintele PD a mai declarat că pentru partid nu este vital să deţină funcţia de preşedinte, însă a insistat că „singurul dintre candidaţi care poate asigura, după alegeri, stabilitatea, liniştea şi o colaborare eficientă între principalele instituţii ale statului, Preşedinţie, Guvern, Parlament, este Marian Lupu”.

Întrebat dacă Marian Lupu va beneficia de sprijinul activ al premierului Filip în campanie, Plahotniuc a răspuns că ”cel mai bun suport pe care colegii de partid din Guvern îl pot acorda candidatului nostru este să nu se implice instituţional în campanie, ci să muncească activ la Guvern, să facă treabă acolo, să lucreze pentru oameni şi să obţină rezultate. Asta deja e suficient pentru ca oamenii să vadă că echipa PDM este una profesionistă şi eficientă, iar acest lucru cu siguranţă va aduce, indirect, efecte benefice şi lui Marian Lupu în campania electorală. Pentru Guvern prioritar este acum semnarea acordului cu FMI şi curăţenia generală pe care, împreună cu alte instituţii trebuie să o facă în sectorul bancar, şi nu campania electorală”.

Referitor la posibilitatea ca un candidat al opoziţiei să câştige prezidenţialele, Plahotniuc a susţinut că guvernul îşi va continua nestingherit planurile, motivând că ”ele nu depind de cine e Preşedinte, ele depind de voinţa politică a Parlamentului şi de sprijinul pe care îl are Guvernul”.

Citiţi şi: Cât mai mulţi candidaţi la prezidenţiale. Sistemul câştigă

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe