Plahotniuc renunţă la mandatul de deputat

Vladimir Plahotniuc, preşedintele PDM
Vladimir Plahotniuc, preşedintele PDM (facebook.com / plahotniuc)

În cadrul şedinţei Parlamentului, imediat după acordarea votului de încredere noului Cabinet de Miniştri, controversatul om de afaceri, Vladimir Plahotniuc, a anunţat că renunţă la mandatul său de deputat, fără să-şi motiveze decizia, anunţă realitatea.md.

„Am un mic anunţ. Dar mai întâi vreau să felicit membrii Guvernului şi noul prim-ministru. Mă bucură faptul că am reuşit împreună să depăşim criza politică şi să ducem aceste negocieri într-o perioadă relativ scurtă, într-o manieră mai amicală, mai puţin tensionată şi într-o atmosferă profesionistă. Sper foarte mult că această atmosferă se va menţine pe perioada mandatului complet al acestui Guvern şi acestei coaliţii. Iar anunţul este că rog să luaţi act de decizia mea de a depune mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, a afirmat oligarhul.

Potrivit jurnal.md, Plahotniuc a ajuns în Parlament în 2010, după ce a apărut, peste noapte, pe locul doi în listele electorale ale PD, iar până în prezent acesta a fost implicat în multiple scandaluri legate de atacuri raider, corupţie, acapararea presei, controlarea sistemului judecătoresc, cel mai grav fiind implicarea în furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.