Plahotniuc şi Ţuţu ar fi acuzaţi în Rusia pentru trafic de droguri. Fostul lider PD: Sunt fantezii şi încercări de a mă intimida

Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat
Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat (today.md)

Anchetatorii Departamentului de Investigaţii din cadrul Ministerului de Interne al Federaţiei Ruse informează pe site-ul său oficial că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat Constantin Ţuţu ar fi acuzaţi în Rusia pentru contrabandă şi vânzare ilegală de stupefiante, infracţiuni care potrivit Codului Penal rus se pedepseşte cu închisoare pe viaţă.

Potrivit sursei citate, la indicaţiile lui Plahotniuc, Constantin Ţuţu ar fi realizat controlul asupra sindicatului de droguri şi contrabandă cu haşiş din Africa de Nord, care trecea prin mai multe ţări UE către statele CSI.

În replică, Vlad Plahotniuc a scris pe pagina sa de Facebook că noul dosar penal deschis în Rusia ar reprezenta o ameninţare la „adresa mea şi a familiei mele”.

„Toate aceste dosare sunt fantezii şi încercări de a implica numele meu în nişte dosare care nu au absolut nicio legătură cu mine. Se fac presiuni enorme în aceste zile din partea Moscovei şi în Moldova ca să mi se facă dosare peste dosare, în speranţa că vor fi mai eficiente. Sunt presaţi oameni ca să facă declaraţii mincinoase împotriva mea. Scopul final este intimidarea mea”, a adăugat fostul preşedinte PDM.

Amintim că în februarie şi martie curent, presa rusă a mai scris despre faptul că Vlad Plahotniuc ar fi acuzat în Rusia pentru tentativă de omor, spălare de bani şi alte infracţiuni grave.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe