Plan roşu de intervenţie la Sălaj. 13 persoane rănite în urma unui accident

(photos.com)

13 persoane au fost rănite, una fiind în stare foarte gravă, în urma unui grav accident de circulaţie ce a avut loc în această dimineaţă, în judeţul Sălaj. Impactul s-a produs între o utilitară şi un microbuz. Numărul mare de victime a dus la activarea planului roşu de intervenţie, relatează Agerpres.

Accidentul a avut loc în jurul orei 08:00, traficul auto pe DN1H Zalău - Şimleu Silvaniei fiind oprit în localitatea Vorşolt, judeţul Sălaj, potrivit informaţiilor transmise de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"Un grav accident de circulaţie a avut loc între localităţile Hereclean şi Vârşolţ, după ce o autoutilitară a intrat în coliziune cu un microbuz de transport persoane. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a stabilit că şoferul autoutilitarei, într-o curbă la dreapta, din cauza neatenţiei, a pătruns pe contrasens, întrând în coliziune cu un microbuz. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat în şanţ, 13 persoane fiind transportate la spital", a declarat pentru Agerpres Maria Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Potrivit sursei citate, traficul este blocat pe ambele sensuri de circulaţie, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.