Plantele muzicante din Pădurea Sacră din Damanhur (Video)

Flori
Flori (Epoch Times)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi necunoscute până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Pot plantele comunica? Sunt ele inteligente? Pot compune muzică?

Răspunsul dat de cercetătorii din "Pădurea sacră din Damanhur'' (Damanhur, comunitate spirituală situată în Piedmont, nordul Italiei, la poalele Alpilor), care au reuşit să capteze impulsurile electromagnetice emise de plante şi să le transforme în sunete, este: Da, plantele sunt inteligente, comunică, iar muzica produsă de ele este cu totul specială, o muzică liniştitoare, de vis.

În 1976, cercetătorii din Damanhur au creat un echipament capabil să capteze schimbările electromagnetice de la suprafaţa frunzelor şi de la rădăcinile plantelor, transformându-le în sunete. Rezultatul a fost uimitor, copacii pot controla impulsurile electrice pe care le emit, fiind conştienţi de muzica pe care o creează.

În consecinţă, cercetătorii şi-au continuat eforturile şi au creat un model de echipament uşor de folosit, astfel încât vizitatorii "Pădurii sacre" să poată stabili conexiunea cu lumea minunată a plantelor.

Reamintim că teoria conform căreia plantele sunt inteligente, au gânduri şi emoţii şi pot comunica nu este nouă. Cleve Backster, un fost specialist în detectoare de minciuni al CIA, a dezvoltat încă din 1966 o tehnică la poligraf, folosită şi astăzi de armata şi agenţiile guvernamentale ale Statelor Unite.

Backster a descoperit, cu ajutorul detectorului de minciuni, că plantele răspund acţiunilor şi gândurilor umane prin semnale de frică sau de bucurie. De exemplu, Backester a luat două plante Dracaena şi a conectat una dintre ele la un detector de minciuni. Ulterior, a rugat o persoană să calce în picioare cealaltă plantă. Când a fost efectuată această acţiune "poligraful a arătat că planta care a asistat la strivire manifesta starea de teamă".

Backster a mers mai departe cu cercetările. Planta care înregistrase teamă a fost testată din nou. Mai multe persoane au fost aduse în camera în care era planta, inclusiv persoana care călcase planta iniţial. Poligraful nu a arătat nicio reacţie la necunoscuţi, dar atunci când "criminalul", care călcase planta iniţial, a intrat în cameră, a arătat din nou frică. Concluziile pe care le-au tras oamenii de ştiinţă arată că planta respectivă avea memorie şi putea recunoaşte "vinovatul".

Backster şi-a popularizat opera în cartea ''Viaţa secretă a plantelor”, publicată în 1973, deşi descoperirile sale fuseseră publicate încă din 1968. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici