Platforma DA: Bugetul 2020 trebuie modificat imediat. Personalul medical şi mediul de afaceri au nevoie de susţinere financiară

Finanţe. (Bani, lei) Moldova
Finanţe. (Bani, lei) Moldova (facebook.com)

Platforma DA consideră că Guvernul de la Chişinău trebuie să recunoască stare excepţională în economie şi să elaboreze de urgenţă un pachet de măsuri care să prevină aruncarea mediului privat într-o stare generalizată de insolvenţă, concedieri în masă şi falimente dramatice.

Formaţiunea politică susţine că Executivul R. Moldova trebuie să solicite în mod responsabil şi să obţină ajutoare în condiţii de criză de la parteneri internaţionali, mobilizându-şi în acest scop toată capacitatea administrativă şi politică.

„Măsurile de prevenire a calamităţii de sănătate publică vor solicita un volum extraordinar de resurse bugetare, în care fiecare leu va trebui să fie cheltuit raţional şi sub control strict.

Exact în acest scop, controlul parlamentar trebuie să fie restabilit imediat pentru ca măsurile sanitare cu caracter epidemiologic, instituţiile spitaliceşti, aplicarea deciziilor Comisiei pentru situaţii excepţionale să nu fie afectate de abuzuri, risipă sau intenţii ostile”, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

Platforma DA consideră că Parlamentul Republicii Moldova are obligaţia de a adopta cât mai urgent rectificări semnificative la legea bugetului pe anul 2020, renunţând la cheltuieli mai puţin importante, finanţând doar strictul necesar în sectorul public la achitarea salariilor şi pensiilor, dar autorizând în schimb resurse bugetare suficiente pentru majorarea salariilor pentru medici şi personalul medical aferent, pentru politici de susţinere a pierderilor suferite de cetăţeni şi mediul de afaceri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe