Platforma DA face apel către forţele politice democratice pentru identificarea unui candidat comun la prezidenţiale

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

În contextul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, care urmează să se desfăşoare în toamna anului 2020, Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către forţele politice democratice privind identificarea unui candidat apartinic comun.

Situaţia politică gravă creată în Republica Moldova cere o abordare extrem de serioasă şi responsabilă a proceselor electorale prin care să se demonstreze că interesele statului sunt mai presus decât interesele de partid sau personale, a menţionat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Situaţia politică s-a agravat considerabil după ce Dodon a preluat puterea prin minciună şi trădare şi împinge ţara în zona turbulenţelor sociale şi a izolării internaţionale. Astăzi, necesitatea unităţii forţelor democratice în faţa unui regim antidemocratic este la fel de actuală ca şi în 2016”, se arată într-un comunicat de presă al Platformei.

Liderul formaţiunii a ţinut, totodată, să reamintească că în 2016, Platforma DA a reuşit, printr-un efort remarcabil, să îndeplinească dezideratul Marii Adunări Naţionale, colectând acele circa 405.000 de semnături pentru a schimba modul de alegere a preşedintelui Republicii Moldova de către întreg poporul şi a lansat la 4 martie ideea candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale.

„Am insistat, prin propriul sacrificiu politic, să ne unim forţele pentru a salva Republica Moldova şi a contrapune ferm unei guvernări obscure pe care a capturat-o fără scrupule”, a adăugat Năstase.

Astăzi suntem în aceeaşi situaţie, consideră politicianul, punctând că pentru a reuşi este nevoie stringentă de consolidarea eforturilor, din nou, dar nu în interesul unui singur partid, ci a întregii republici şi a viitorului său european.

De aceea Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către toate forţele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic, a menţionat Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe