Platforma DA: Guvernarea persecută cetăţenii R Moldova, ascunzându-se după paravanul pro-european

Moldovenii se plâng politicienilor că în Republica Moldova nu s-a trăit niciodată mai greu decât acum, poate doar în anii '90, a menţionat Alexandru Slusari după mai multe discuţii cu cetăţeni din toate colţurile Moldovei.
Platforma DA, conferinţă de presă
Platforma DA, conferinţă de presă (The Epoch Times România)

Aflând despre campania Platformei Demnitate şi Adevăr, de mobilizare a cetăţenilor pentru protestul din 11 iunie, împotriva modificării sistemului electoral, autorităţile şi-au înteţit atacurile împotriva susţinătorilor, membrilor şi a liderilor din teritoriu ai Platformei DA.

„Persecuţiile celor mai importanţi activişti ai partidului (Platforma DA – n.r.) au atins cote intolerabile, oamenii afirmă că în 26 de ani de independenţă nu au respirat un aer atât de sufocant. Cei care au afaceri, oricât de mici, sunt supuşi controalelor necontenite din partea reprezentanţilor Fiscului, ai Poliţiei Economice, ai Vamei, ANSA (Agenţia Naţională pentru Securitatea Alimentelor – n.r.), pompierilor etc.

Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr sunt intimidaţi pe faţă, insistent, unii suportând percheziţii nejustificate, alţii fiind chemaţi la preşedinţii de raioane pentru a fi avertizaţi să înceteze activitatea politică în cadrul Platformei DA. Mulţi membri ai partidului sunt sunaţi de câteva ori pe săptămână de colaboratori ai Comisariatelor de poliţie şi întrebaţi dacă merg la proteste, câţi anume, cu ce scop şi cu ce transport”, se arată într-o declaraţie a Platformei DA.

Mai mult decât atât, reprezentanţii Platformei DA consideră că Moldova se află în pragul instaurării unui regim dictatorial, iar dezideratul pro-european al guvernării nu ar fi decât un paravan, în spatele căruia se ascunde un regim antipopular de tip mafiot. Aceştia au ţinut să menţioneze şi faptul că, din surse demne de încredere, le-ar fi parvenit informaţii conform cărora Plahotniuc ar pune la cale un atac murdar asupra liderului Platformei DA, Andrei Năstase chiar în preajma protestului din 11 iunie din faţa Parlamentului, organizat de către societatea civilă. În context, membrii Platformei DA au solicitat ca instituţiile coercitive ale statului să oprească imediat anchetarea, intimidarea şi hărţuirea protestatarilor.

Totodată, Platforma DA a făcut apel la moldoveni să participe activ la protestul organizat de societatea civilă în data de 11 iunie, ora 12:00 în scuarul Parlamentului pentru a contracara încercarea oligarhiei de a promova, în lipsa unui consens politic naţional, schimbarea sistemului electoral pentru a se menţine la puterea uzurpată. Membrii Platformei au venit cu un apel şi către moldovenii din diaspora să organizeze acţiuni similare de protest în faţa misiunilor diplomatice ale Moldovei, ale unor instituţii europene pentru a-şi demonstra solidaritatea şi sprijinul pentru cei de Acasă.

„Cerem tuturor instituţiilor statului, în special MAI, SIS, Ministerul Transportului, AIPA să înceteze imediat acţiunile de blocare a circulaţiei, de intimidare a şoferilor de microbuze şi autobuze care se vor deplasa spre capitală pentru a participa la protestul anunţat. Solicităm, şi pe această cale, misiunilor diplomatice în Republica Moldova să intervină pe lângă factorii de decizie pentru a curma aceste derapaje antidemocratice extrem de periculoase”, se mai arată în declaraţia Platformei DA.

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a ţinut să menţioneze că în perioada campaniei de mobilizare a populaţiei la protestul din 11 iunie, moldoveni din toate colţurile ţării i se plângeau că aşa o dezordine ca acum nu a fost în Moldova din anii 1991. „Se crează impresia că toate organele de stat, în teritoriu, controlate, desigur de acelaşi om, lucrează zi şi noapte doar pentru a intimida oponenţii politici, doar pentru a băga frica în oameni. Oamenii sunt întrebaţi direct de ce au nevoie, doar să părăsească Platforma DA, îndeosebi sunt persecutaţii oamenii de afaceri care încearcă să-şi arate susţinerea faţă de acţivitatea Platformei”, a adăugat Slusari.

„Astăzi Plahotniuc poate intenta dosare penale oricui. El va face tot posibilul ca în viitorul Parlament să rămână toţi cei convenabili lui, nu are nevoie de o clasă politică nouă. Plahotniuc se teme de schimbare în această ţară, pentru că îşi doreşete menţinerea acestei stări de captivitate a ţării şi a cetăţeanului, acestei stări de robie a fiecărui cetăţean în parte”, a conchis liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe