Platforma DA se retrage din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din Hânceşti

Ştampilă pentru alegeri
Ştampilă pentru alegeri (moldova.org)

Platforma DA, anunţă că pentru „a nu dispersa şi bulversa definitiv electoratul”, se va reţine de la înaintarea unui candidat pentru circumscripţia uninominală nr. 38 Hânceşti, demonstrând astfel „ataşamentul pentru crezul său politic, dar şi consecvenţă în acţiunile sale”.

Potrivit unui comunicat, Platforma DA regretă că partidele proeuropene şi naţionale au preferat să-şi înainteze candidaţii pentru aceasta circumscripţie fără coordonare reciprocă, deviind de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019. „Platforma DA a solicitat partidelor proeuropene identificarea unui candidat apartinic comun, ca prim test pentru următoarele bătălii politice la nivel naţional.”

„În cazul în care partidele de centru-dreapta nu vor ajunge până atunci la un compromis privind rămânerea în cursă a unui singur candidat, vom îndemna alegătorii din circumscripţia nr.38 să voteze persoana care va reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, dreptate şi demnitate, justiţie şi valorile democratice, un candidat integru şi profesionist de profil european, pentru a nu permite dispersarea şi pulverizarea voturilor şi a facilita victoria unui exponent al structurilor antinaţionale şi antireformatoare”, se mai arată în comunicatul Platformei DA.

În concluzie, formaţiunea politică a îndemnat toţi alegătorii din raza circumscripţiei 38 Hânceşti să iasă masiv la vot pe data de 15 martie.

Mihail Druţă, propus anterior de Platforma DA drept candidat pentru alegerile parlamentare noi din Hânceşti a declarat joi că participarea sa în cursa electorală din partea Platformei DA a devenit contraproductivă şi inadmisibilă după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate şi-a înaintat propriul candidat.

Pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie până în prezent şi-au anunţat candidaţii: Partidul Democrat din Moldova (PDM) – Ion Mereuţă, Partidul Unităţii Naţionale (PUN) – Vlad Ţurcanu, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) – Olesea Stamate, Mişcarea Politică „UNIREA” - Dorin Chirtoacă, PSRM - Ştefan Gaţcan şi Partidul ŞOR – Vitalie Balinschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe