Pleşu: Ar fi util dacă Tăriceanu s-ar întreba singur, dimineaţa, în faţa oglinzii: "Ce-o fi în capul meu?"

Andrei Pleşu
Andrei Pleşu (Florin Chirilă)

Într-un articol intitulat "Despre prostie. Informaţii din teren", publicat luni în secţiunea de bloguri a publicaţiei Adevărul, scriitorul Andrei Pleşu l-a ironizat pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce politicianul "s-a întrebat, îngrijorat, ce-o fi avut în cap preşedintele" când a susţinut ultimul discurs în plenul Parlamentului.

"Cutare deputat (PSD) e revoltat, după discursul din Parlament al preşedintelui Iohannis: "Nu se face, cînd vii la mine în casă, să te apuci să-mi dai lecţii!" Carevasăzică dl deputat crede că Parlamentul României e "la el acasă". Cultura lui politică nu include informaţia elementară că locul de muncă unde l-a trimis electoratul aparţine electoratului şi nu lui, care a ajuns acolo ca simplu reprezentant.

Nu. Domnul cu pricina se simte în scaunul de şedinţă şi pe coridoarele instituţiei ca la el în sufragerie: mai ia o gustare, mai trage un pui de somn, se mai uită pe laptop şi, mai ales, nu acceptă să i se dea lecţii cînd el ţi-a făcut onoarea să te invite la un mic chef privat. Cu o asemenea concepţie, parlamentarii noştri vor veni la treabă, mîine-poimîine, în pijama şi papuci…", a declarat Pleşu.

Potrivit scriitorului, după acelaşi discurs prezidenţial, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu se întreabă, îngrijorat, "ce-o fi avut în cap preşedintele" cînd a zis ce a zis.

"Imprudent. Vorbeşte de funie în casa spînzuratului. Mie mi se pare că întrebarea ar fi utilă, dacă dl Tăriceanu şi-ar pune-o singur, dimineaţa, în faţa oglinzii: "Ce-o fi în capul meu…?" E drept că, pentru a-ţi pune, autocritic, această întrebare, îţi trebuie cap, nu glumă! Şi ceva subtilitate introspectivă şi ceva umor. Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…", a adăugat Pleşu.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.