Pleşu: Dragnea să fie îngrijorat de Pop, Carmen Dan, Olguţa sau Tăriceanu, nu de "colonialişti" şi sorosişti

Este mult mai la îndemână, mai rentabil politic, să te războieşti cu "aroganţa" vecinului, decât cu netrebnicia din ograda proprie, a atras atenţia scriitorul Andrei Pleşu, făcând referire la discursul public promovat în ultima vreme de preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Andrei Plesu
Andrei Plesu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

În loc să fie "îngrijorat" de americani, "colonialişti", sorosişti, sau de "oculta care îl invidiază şi îl sapă", liderul PSD Liviu Dragnea ar trebui să se preocupe de situaţia spitalelor, lipsa autostrăzilor, abundenţa doctoratelor false pe fondul unui învăţământ falimentar şi câte şi mai câte, trăite, pe pielea proprie, de cetăţeanul de rând, neinteresant altfel decât ca pion în aritmetica electorală, a remarcat ironic scriitorul Andrei Pleşu, fost ministru al Culturii, într-un articol publicat în secţiunea de bloguri a ziarului Adevărul intitulat "Ce ne mai îngrijorează".

"Într-un fel, îl înţeleg: e mult mai la îndemînă, mai rentabil politic, să te războieşti cu "aroganţa" vecinului, decît cu netrebnicia din ograda proprie. (...) Dacă e vorba, de pildă, de pensii, salarii, accize, impozite şi chiar şi de unele detalii ale "reformei" legislative, tot ce pot spune, de pe margine, e că văd mereu ba paşi înainte, ba paşi înapoi, ba salturi laterale, ba bîlbîieli semeţe, ba promisiuni şmechere, ba prudenţe nebuloase, ba sofisme, ba minciuni, ba nepricepere, ba tupeu… Eu unul, să am o răspundere politică de vîrf, aş fi, în acest context, destul de îngrijorat. Dar m-ar îngrijora şi să am, la Învăţămînt, un ministru de inconsistenţa băţoasă a dlui Liviu Pop: neinstruit, arbitrar, nepriceput, cu un portret de expert în "munca de jos". M-ar îngrijora şi să am, la Cultură, un administrator de tabloide, iar la Agricultură, un personaj comic, în tradiţia celebrului Zăroni, de pe vrema lui Petru Groza.

N-aş dormi liniştit nici să ştiu că am dat poliţia ţării pe mîna unei doamne care, pînă să ajungă ministru de Interne, s-a distins în diverse funcţii de ghişeu şi ca secretară de şcoală generală la Videle. Mi-ar fi destul de jenă şi să fiu reprezentat, tot timpul, la diverse televiziuni, de bojocii făloşi, îndelung exersaţi în materie de mîrlănie, ai unui Codrin Ştefănescu, sau de suficienţa provincială, de ştab fără dubii, a unui Eugen Nicolicea. Aş fi stingherit şi de limbile străine ale dnei Olguţa Vasilescu, şi de frăţia electorală cu o carcasă vidă, cum este dl Tăriceanu, cel care, între altele, a reuşit să trimită în Parlamentul European o cucoană (agramat) volubilă şi mîndră de sine cum e Maria Grapini", a scris Andrei Pleşu.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.