Ploaia torenţială dă peste cap Capitala. Gabriela Firea a convocat comandamentul pentru situaţii de urgenţă

Circulaţia a fost dată peste cap în Bucureşti, peste 30 de case au fost inundate, apa a pătruns în Gara de Nord, zeci de semafoare s-au stricat, toate din cauza ploii.
.
. (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Norii s-au rupt miercuri după-amiază deasupra Capitalei, provocând, ca de obicei, haos în oraş. Metroul nu a circulat între Piaţa Victoriei şi Gara de Nord, după ce în tunelul de metrou s-au produs multiple infiltraţii iar traficul a fost deviat pe strada Roma, în apropierea Pieţei Victoria, unde un copac a căzut pe carosabil.

De asemenea, zeci de semafoare din zona Gării de Nord, Calea Giuleşti şi Floreasca s-au defectat din cauza ploii.

Ploaia torenţială a deteriorat şi acoperişul Gării de Nord iar apa a pătruns înăuntru, relatează digi24.ro, inundând magazinele şi restaurantele. Un post de transformare s-a ars iar curentul a căzut în toată Gara.

De suferit au avut şi locuitorii de pe Şoseaua Nordului unde alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în jurul orei 15:00, din cauza unui incident pe linia de medie tensiune.

Mai mult, 35 de locuinţe din sectoarele 1 şi 2 au fost inundate, iar ISU a intervenit pentru a extrage apa infiltrată în casele de pe strada Neajlovului, strada Grigore Romniceanu, Şoseaua Titulescu numărul 80 şi Şcoala Numărul 3, strada Ioachim Gheorghe 30 şi strada Năvodari 30-32, arata b365.ro. Potrivit sursei citate, aproximativ 60 de intervenţii ale ISU Bucuresti erau în desfăşurare în jurul orei 17.00, majoritatea pentru extragerea apei din locuinţe.

Pe fundalul multiplelor mini-dezastre ce au afectat Capitala - ca mai de fiecare dată când plouă torenţial - Gabriela Firea a convocat, la ora 18:00, comandamentul pentru situaţii de urgenţă pentru evaluarea situaţiei din Bucureşti şi pentru a dispune măsuri urgente de remediere a situaţiei în zonele afectate de fenomenele meteo extreme, relatează Hotnews. La şedinţă sunt convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliţia Locală, ALPAB, Administraţia Străzilor, Luxten, Direcţia de mediu din PMB şi ASSMB.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne