Plouă cu cărbune în Hangzhou, China

Pe deget se află praf de cărbune negru, care a intrat în ase.
Pe deget se află praf de cărbune negru, care a intrat în ase. (Internet image)

Problemele de mediu continuă să tulbure China, cu o recentă ploaie cu praf de cărbune care a căzut în capitala provinciei Zhejiang.

O ploaie cu pulbere neagră a căzut în dimineaţa zilei de 10 martie, în apropierea Parcului Naţional Banshan din Hangzhou, în estul Chinei.

Odată unul din cele mai frumoase oraşe din China, anticii obişnuiau să se refere la prosperitatea din Hangzhou prin expresia: "Aşa cum există Paradis în ceruri, există Suzhou şi Hangzhou pe pământ". Astăzi, cu toate acestea, oraşul nu poate scăpa de poluarea severă.

Un localnic a comentat online, precizând că un strat gros de cenuşă neagră a acoperit părul pietonilor, solul şi copacii. Acesta a încărcat câteva fotografii făcute în parc, arătând praful negru care acoperea terenul, o statuie şi copacii din parc. Un câine alb de talie mică care mergea prin parc avea, de asemenea, picioarele negre.

Un rezident din Hangzhou a scris pe blog: "Dacă îţi bagi mâinile pe păr acestea vor deveni, de asemenea, negre. Unii localnici nu şi-au închis ferestrele noaptea trecută, iar casele lor au avut de suferit. De unde provine acest praf de cărbune misterios? Agenţia pentru Protecţia Mediului nu a oferit niciun răspuns".

Un alt localnic a postat o fotografie care arată că praful negru era peste tot pe podeaua casei sale.

Alţi blogeri au făcut remarci sarcastice despre deteriorarea mediului în China, menţionând, de asemenea, miile de porci bolnavi morţi care au fost recent aruncaţi în râul Huangpu din Shanghai şi smogul şi furtunile de nisip din Beijing.

"O persoană trebuie acum să iasă afară înarmat până-n dinţi, fiind posibil să plouă chiar cu cărbune; poate într-o zi va ploua cu petrol", a scris un utilizator de internet.

Un bloger cu porecla "Luptă şi Înfloreşte" a glumit: "Cei din Beijing susţin: Suntem mândri că plouă cu nisip aici. Cei din Tianjin au replicat spunând: La noi plouă cu pungi de plastic. Dar noi în Hangzhou suntem şi mai puternici: aici plouă cu cărbune. Oamenii din Shanghai râd: La noi plouă şi cu porci".