PMP cere demiterea lui Bodog şi a conducerii Ministerului Sănătăţii: Aceşti oameni nu au inimă

Lipsa stocurilor de vaccinuri pentru rujeolă arată fie rea voinţă, fie incompetenţă şi cineva trebuie să răspundă, susţine Eugen Tomac, care cere demiterea conducerii Ministerului sănătăţii, în frunte cu Bodog, şi declanşarea unei anchete de către Parchetul General.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

Pe fundalul epidemiei de rujeolă - soldată cu victime - şi a crizei vaccinurilor, Partidul Mişcarea Populară (PMP) îi cere premierului Tudose să îl demită pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, relatează Agerpres. De asemenea, formaţiunea cere Parchetului General să investigheze faptul că Ministerul Sănătăţii nu a făcut demersurile necesare pentru asigurarea stocurilor de vaccin, ceea ce ar reprezenta, în opinia liderilor formaţiunii, un abuz în serviciu.

"Am decis să îi cerem primului ministru astăzi să demită toată conducerea Ministerului Sănătăţii, să îl demită pe ministrul Sănătăţii şi pe toţi secretarii de stat pentru că aceşti oameni nu au inimă", a declarat Tomac, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele executiv al PMP a mai acuzat că Guvernul a amânat ordonanţa privind vaccinurile, pe motiv că Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să obţină avizele, aceasta în timp ce atunci când vine vorba de "ordonanţe ce ţin de clientela PSD, avizele se obţin în două ore".

Tomac mai acuză că raportul prezentat în 26 iulie de ministrul Sănătăţii premierului Tudose arată că, deşi în România s-au înregistrat 8.455 de cazuri de rujeolă, nu există bani şi stocuri suficiente de vaccin pentru intervenţii în situaţii de epidemie.

"Această situaţie este de o gravitate rară, pentru că tot din acest raport aflăm că în luna martie am avut 4.000 de cazuri de copii bolnavi de rujeolă, iar la ora actuală sunt aproape 8.500, lucru extrem de grav pentru că implică o reacţie", a adăugat liderul PMP, susţinând că ministrul Sănătăţii s-a dovedit "incompetent în a gestiona situaţii de criză".

Nu în ultimul rând, Tomac a susţinut că premierul ar trebui să creeze o celulă de criză la nivel de Guvern, pentru a combate această epidemie.

De asemenea, Tomac a susţinut că Parchetul General ar trebui să verifice de ce Ministerul Sănătăţii nu a luat măsuri pentru a se crea stocurile necesare de vaccinuri pentru a nu se ajunge la această criză extrem de gravă care se extinde.