PMP: Şeful CNAS jigneşte românii din diaspora. Are gândirea socialistă, cu reminiscenţe comuniste

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară l-a criticat dur pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, pentru declaraţia sa "jignitoare" la adresa românilor din diaspora, reiese dintr-un comunicat de presă remis marţi de formaţiunea condusă de Eugen Tomac.

Vasile Ciurchea a afirmat recent că mulţi români care lucrează în străinătate nu contribuie la sistemul de asigurări, dar vin în România în concedii şi se tratează gratuit la urgenţe.

"Realitatea, pe care nu o pricepe Vasile Ciurchea, este cu totul alta. Românii care muncesc în Europa sunt cetăţeni europeni şi se pot trata oriunde în interiorul UE. Având o gândirea socialistă, cu reminiscenţe comuniste, Vasile Ciurchea uită că nu mai suntem o ţară izolată, ci stat NATO şi UE. Românii care se află la muncă în alte state din UE au card de sănătate european şi nu le poate limita nimeni accesul la servicii de sănătate în propria ţară.

Mai mult decât atât, muncitorii români de peste hotare sunt cel mai mare investitor în România, în ultimii 10 ani au trimis în ţara peste 45 miliarde de euro, bani pe care, altfel, statul român i-ar fi împrumutat. Fără a pune la socoteală banii trimişi sau aduşi în ţara pe canale nebancare, şi care sunt mult mai mulţi. În absenţa acestor contribuţii, esenţiale pentru PIB-ul ţării, România ar fi derapat, posibil, de la echilibrele macroeconomice", se precizează în comunicatul citat.

PMP a făcut o listă scurtă cu atitudinea Guvernului României şi a demnitarilor săi faţă de cetăţenii aflaţi în afara graniţelor ţării:

· Un ministru, Ioan Rus, acum demisionat, le-a făcut soţiile curve şi copiii golani.

· Statul român îi umileşte, nu creează condiţiile necesare să voteze.

· Parlamentul României nu se grăbeşte să aprobe votul prin corespondenţă, şi alocă celor 3,5 milioane de români din diaspora doar 6 locuri în parlament.

· Iar acum, şeful CNAS le interzice să se trateze în România, deşi sunt posesori de card de sănătate european, valabil în orice ţară din UE.

"Aceasta-i mentalitatea guvernanţilor conduşi de premierul Victor Ponta. Solicităm premierului să-l demită imediat pe Vasile Ciurchea, pentru atitudinea dispreţuitoare şi arogantă faţă de românii din diaspora. După atitudinea ministrului Ioan Rus, a parlamentului României, a lui Vasile Ciurchea, putem concluziona că aceasta este atitudinea generală a guvernanţilor actuali faţă de românii din diaspora: dispreţ şi aroganţă", mai transmite PMP.

Recomandăm şi Diaspora reacţionează la declaraţiile şefului CNAS. "A sugerat că suntem doar nişte paraziţi pentru ţară"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.