PMP va susţine moţiunea de cenzură ACL pe tema ordonanţei privind traseismul aleşilor locali

Elena Udrea, preşedinta PMP
Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, că formaţiunea pe care o conduce va susţine o eventuală moţiune de cenzură a ACL pe tema ordonanţei guvernamentale ce legiferează traseismul aleşilor locali.

Întrebată în cadrul unei conferinţe de presă la Cluj-Napoca, dacă partidul său va susţine eventuala moţiune de cenzură a ACL pe tema OUG privind migraţia primarilor, Elena Udrea a răspuns afirmativ, catalogând OUG-ul dat de Guvernul Ponta drept "mincinos, ipocrit, demagogic şi populist."

"Vom susţine moţiunea de cenzură pentru că este o păcăleală a lui Ponta, a PSD şi a Guvernului această OUG, scopul fiind de a obţine voturi de la primari, păcălindu-i pe aceştia că vor primi fonduri pentru proiectele lor. Îi păcălesc pe primari că îi vor sprijini cu fonduri, dar nu le vor da bani. Probabil vor fi primari care se vor lăsa păcăliţi şi vor pleca la PSD şi la partidul lui Tăriceanu. Este o acţiune strict electorală, mincinoasă, ipocrită, demagogică şi populistă, tocmai de aceea vom susţine o moţiune de cenzură pe acest subiect", a declarat Udrea, potrivit Mediafax.

Declaraţia prezidenţiabilului PMP vine în aceeaşi zi în care preşedintele PNL Klaus Iohannis şi omologul său de la PDL, Vasile Blaga, au anunţat că ACL va iniţia o moţiune de cenzură care vizează încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor prezidenţialelor.

„Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moţiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor: ordonanţa 45 de pregătire a alegerilor, ordonanţa de legalizare a traseismului politic în administraţia publică locală. Toate aceste demersuri trebuie sancţionate şi moţiunea care va fi pregătită de specialiştii noştri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu”, a declarat Iohannis.

Conform Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor iar adoptarea ei presupune votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. PNL şi PDL au 186 de parlamentari din totalul de 575 de senatori şi deputaţi.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne