PNL anunţă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, data la care va fi depusă moţiunea de cenzură menită să-i scurteze mandatul premierului Victor Ponta - 5 iunie.

"Cred că această moţiune poate să ducă inclusiv, de ce nu, la îndepărtarea lui Ponta de la Palatul Victoria. UDMR este un partid foarte pragmatic. Vor să vadă documentele înainte. Data de 5 iunie va fi data la care vom depune moţiunea de cenzură pentru a avea un timp rezonabil de redactare a documentului", a declarat Alina Gorghiu, citată de b1.ro.

Din noiembrie şi până azi, şefa PNL susţine că a observat o sfidare faţă de cei care au avut altă opţiune decât Victor Ponta la alegerile din noiembrie.

"Idee de bază a moţiunii este dreptul de vot, motiv pentru care vom avea referiri şi la alegerile parţiale, ţinând cont că neorganizarea lor înseamnă îngrădirea exercitării dreptului de vot pentru mai bine de 2 milioane de români. Săptămâna asta, Curtea de Apel Bucureşti, a constatat abuzul de putere a lui Ponta pentru că nu organizează alegeri parlamentare", a continuat Alina Gorghiu.

Într-un mesaj postat ulterior pe contul său de Facebook, şefa PNL a subliniat faptul că liberalii datorează depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta celor "care au ieşit cu mic, cu mare pentru a vota primul Preşedinte liberal al României".

"Pe 16 noiembrie, cetăţenii României au depus şi au votat o moţiune de cenzură civică, pe care, în stilul său caracteristic, premierul nu a recunoscut-o. A venit timpul pentru o nouă moţiune împotriva PSD şi a Guvernului său, de această dată, o moţiune de cenzură politică, în Parlamentul României.

Le-o datorăm celor care au ieşit cu mic, cu mare pentru a vota primul Preşedinte liberal al României. Această guvernare produce rău României, în fiecare zi, nu mai are credibilitate şi nu mai dispune de energia politică pentru a înainta", a scris Alina Gorghiu pe contul său de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.