PNL aspiră la guvernare via moţiune de cenzură

Sulfina Barbu, PDL
Sulfina Barbu, PDL (Epoch Times România)

În următoarea sesiune parlamentară PNL va depune o moţiune de cenzură şi, dacă se va creiona o nouă majoritate, liberalii vor ajunge astfel la guvernare într-un mod constituţional, democratic şi transparent", a declarat marţi, la RFI, vicepreşedintele PNL, Sulfina Barbu.

"În general, Opoziţia este cea care vine şi foloseşte toate mijloacele constituţionale de a face opoziţie. Fiind un mijloc constituţional de a face opoziţie, aş spune de pe acum, da, PNL va depune o moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de către partid, în funcţie de gravitatea guvernării domnului Ponta şi a Guvernului condus de domnia sa. Dar cu siguranţă, acest instrument va fi folosit. Probabil ca ea va fi prezentată şi celorlalte grupuri parlamentare, care pot să susţină moţiunea de cenzură. Dar toate vor fi discutate la momentul respectiv", a precizat Sulfina Barbu.

Vicepreşedintele PNL a susţinut că, pentru o moţiune de cenzură, se vor lua în calcul discuţii cu formaţiuni care au o orientare similară din punct de vedere doctrinar, însă acesta este un aspect care urmează să fie decis mai târziu.

Sulfina Barbu a vorbit şi despre preluarea guvernării de către liberali: "Este ştiut faptul că în această sesiune parlamentară nu mai avem dreptul să depunem o moţiune de cenzură, abia în sesiunea parlamentară de anul viitor, după 1 februarie 2015 vom avea posibilitatea să depunem moţiune de cenzură. Dacă se creionează o altă majoritate parlamentară la această moţiune de cenzură viitoare, sigur că atunci putem să discutăm de o propunere de Guvern, condus de PNL".

În prezent există o majoritate în Parlament care susţine Guvernul condus de Victor Ponta, liderul liberal subliniind că formaţiunea să nu îşi doreşte negocieri în spatele uşilor închise pentru creionarea altor majorităţi.

"Sigur, 2016 fiind anul alegerilor, este anul în care noi sperăm că vom convinge electoratul din România să ne acorde încredere, să ne acorde un vot majoritar, care să ne permită formarea Guvernului. Cred că este important că Partidul Naţional Liberal are maturitatea de a privi lucrurile prin prisma Constituţiei şi a alegerilor din România. Nimeni nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate în anul 2015, dar asta este o altă temă, care poate fi discutată la momentul oportun", a adăugat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne