PNL cere Guvernului Dăncilă "să nu împiedice" din nou românii din Diaspora să ajungă la vot

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

PNL solicită Guvernului să aprobe o Ordonanţă de Urgenţă pentru prelungirea termenului de înregistrare a românilor din străinătate pentru votul prin corespondenţă şi să înfiinţeze noi secţii de votare, a transmis, via Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

PNL cere astfel, prin vocea fostei sale şefe, Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă "să nu mai împiedice românii să se înregistreze în Registrul electoral ca alegător în străinătate prin proceduri birocratice inutile şi termene prea scurte".

"Dacă termenul nu va fi prelungit, iar Autoritatea Electorală Permanentă şi Guvernul nu vor lua măsuri pentru a permite românilor din diaspora să parcurgă toţi paşii pentru înregistrare, vom constata din nou că oamenii nu vor putea vota la alegerile prezidenţiale", a subliniat Raluca Turcan.

Liderul PNL a precizat că, pentru a "rezolva această nedreptate făcută românilor din Diaspora", partidul pe care îl reprezintă a depus o propunere legislativă în acest sens.

"Concret, PNL propune ca începând cu data de 1 aprilie a anului în care au loc alegeri la termen pentru funcţia de Preşedinte şi până la expirarea a 5 zile de la data rămânerii definitive a candidaturilor, cetăţenii să se poată înregistra în Registrul electoral ca alegător în străinătate", a conchis Raluca Turcan.