PNL contestă bugetul la CCR. Ponta trece la avertismente

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Nici nu a fost bine adoptat Bugetul de stat pe anul 2015 că liberalii au şi anunţat că îl contestă la Curtea Constituţională pe motiv că este neconstituţional. La rândul său, premierul Victor Ponta avertiza că o astfel de acţiune va avea consecinţe grave asupra populaţiei.

După ce duminică Legea bugetului a trecut de Parlament, fiind înregistrate 339 de voturi "pentru" şi 141 "împotrivă", deputatul Eugen Nicolăescu a informat plenul despre decizia liberalilor de a sesiza CCR.

"Grupurile noastre parlamentare au luat decizia să conteste la Curtea Constituţională un asemenea buget, care este neconstituţional", a precizat Eugen Nicolăescu, subliniind că buget trebuie să prevadă, printre altele, principiile respectării angajamentelor internaţionale, potrivit Mediafax.

În schimb, bugetul de stat pe 2015 "continuă disiparea resurselor bugetare", în viziunea lui Nicolăescu, şi arată foarte clar că
acesta a susţinut că pesediştii "nu au înţeles nimic" din alegerile din 16 noiembrie, adăugând că "fiecare pasăre pe limba ei piere, dar las-o să cânte".

Premierul Victor Ponta a avertizat că o astfel de decizie va duce la neaplicarea bugetului din ianuarie şi asta înseamnă că vor fi amânate şi noile măsuri adoptate, ceea ce va fi în dezavantajul populaţiei.

"Vreau să fac un singur apel la seriozitate şi responsabilitate: înţeleg poziţii politice şi politicianiste uneori, însă vreau să transmit tuturor cetăţenilor acestei ţări că, în măsura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituţională şi nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toţi cei care aşteaptă pensiile mărite, subvenţiile, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba şi vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la Curtea Constituţională de ce nu îşi primesc pensiile, de ce nu-şi primesc alocaţiile mărite conform noului buget. În măsura în care bugetul nu este în vigoare, se aplică 1 pe 12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste creşteri", a declarat premierul Ponta, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD şi-a exprimat speranţa că declaraţia lui Nicolăescu este doar una politică şi că liberalii nu vor lua această decizie care va duce la amânarea prevederilor adoptate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne