PNL în luptă cu alianţa PSD/ALDE: "Împreună cu USR am avea numărul de semnături pentru o moţiune de cenzură"

Pentru mulţi dintre politicienii la putere ordonanţa graţierii şi modificarea Codului penal sunt o chestiune de viaţă şi de moarte, a opinat Turcan, precizând că partidul său, sprijinit de USR, va iniţia o moţiune de cenzură dacă Guvernul nu retrage cele două ordonanţe.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PNL, Raluca Turcan, a opinat miercuri că PSD nu va retrage proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal şi a precizat că, în cazul în care Guvernul va merge mai departe cu aceste proiecte, PNL are "forţa şi decizia" de a depune în Parlament o moţiune de cenzură.

"Împreună cu USR am avea numărul de semnături necesar pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură. În acelaşi timp, moţiunea de cenzură se depune împotriva Guvernului şi aceste două ordonanţe (privind graţierea şi modificarea Codului penal — n.r.) nu sunt ordonanţele domnului Iordache pe persoană fizică, ministru al Justiţiei pentru o perioadă, sunt ordonanţele Guvernului României. Deci, ca atare, dacă aceste ordonanţe nu vor fi retrase, PNL va avea forţa şi decizia de a merge în Parlament cu această moţiune de cenzură tocmai pentru a încerca să determinăm Guvernul să revină asupra unei măsuri greşite.", a declarat Raluca Turcan, preluată de Agerpres, la Gândul Live.

Tucan a mai precizat că PNL va susţine fără ezitare o moţiune de cenzură, asumându-şi această bătălie "pentru o Românie democratică, pentru un stat funcţional, pentru o lege care să fie aceeaşi pentru toţi cetăţenii ţării."

În ceea ce priveşte şansele ca guvernul să renunţe la adoptarea ordonanţelor, Ţurcan s-a declarat cât se poate de sceptică:

"Eu nu cred că vor renunţa, pentru că e o chestiune care ţine de viitorul lor politic. Oameni cu vulnerabilităţi, cu schelete în dulap, vor face totul pentru a-şi apăra pielea. Pentru mulţi dintre ei este o chestiune de viaţă şi de moarte. (...) Preocuparea lor este pentru oameni care, condamnaţi fiind, se pare că au furat mult din banul public. Graţierea colectivă este pentru câţiva privilegiaţi", a declarat Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne