PNL, la atac: Reconfirmarea lui Dragnea la şefia PSD imprimă României imaginea de ţară bananieră

Preşedintele PSD şi secretarul general al partidului, şef de campanie pentru locale, sunt persoane dovedite definitiv în afara legii, atrag atenţia liberalii.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În ziua în care mai marii PSD se pregăteau să-l execute pe Valeriu Zgonea - singurul care a îndrăznit să-i conteste supremaţia şefului PSD, proaspăt condamnat în dosarul "Referendumul", liberalii ieşeau la atac şi făceau apel la conducerea partidului rival "să le explice românilor de ce legea li se aplică doar lor, dar nu şi lui Liviu Dragnea".

"Facem un ultim apel la PSD să ia o decizie lucidă în cazul lui Liviu Dragnea şi să iasă din logica politică de trib. Cu sau fără sancţionarea lui Valeriu Zgonea, PSD falsifică orice idee de integritate câtă vreme are în fruntea sa un condamnat penal care pune sub semnul întrebării corectitudinea următoarelor alegeri. Nu este suficientă plagierea Decalogului Integrităţii asumat de PNL pentru a trece cu vederea faptul că preşedintele PSD şi secretarul general al partidului, şef de campanie pentru locale, sunt persoane dovedite definitiv în afara legii.

Liderii PSD pot demonstra că sunt dispuşi să înţeleagă, măcar în parte, aşteptările legitime ale societăţii, sau pot confirma o dată în plus capacitatea de a fixa noi "standarde" ale politicii insalubre, imorale, îndreptate împotriva oamenilor cinstiţi. Nimic trainic nu poate fi construit astăzi în România pe ceea ce se încăpăţânează PSD să promoveze: duplicitate, minciună, sfidare, confuzie", se arată într-un comunicat de presă remis de PNL.

Liberalii acuză că, din păcate, avem de a face şi în acest caz cu o stratagemă deliberată de inducere în eroare a opiniei publice practicată de PSD şi de Liviu Dragnea.

"Condamnarea sa penală nu vizează subiectul referendumului în sine, pe fostul preşedinte Traian Băsescu, faţă de care toate formaţiunile politice s-au delimitat la un moment dat. Singurul partid care l-a reevaluat, însă, a fost tot PSD prin Victor Ponta, asistat de Liviu Dragnea, care a încheiat un pact de coabitare. Condamnarea definitivă a domnului Dragnea priveşte încălcarea legilor în vigoare, în cadrul respectivului scrutin, care putea să aibă ca subiect orice altă temă.

Putea fi vorba, la fel de bine, de alegeri sau de consultarea cetăţenilor pe o anumită temă. Prin abordarea sa, PSD şi Liviu Dragnea vor să ne transmită că legea nu este egală şi poate fi aplicată tuturor în aceeaşi măsură, iar încălcarea sa poate fi justificată de interesele politice de moment. După cum inclusiv PNL s-a numărat printre actorii politici implicaţi în campania pentru referendum, precum şi alte formaţiuni, dar nu a acţionat împotriva legilor în vigoare în încercarea de a atinge un obiectiv politic prin fraudă.", se mai precizează în documentul citat.

Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru iniţierea referendumului, pentru promovarea lui în campanie, ori pentru apelul făcut cetăţenilor de a participa la vot, "ci pentru utilizarea unor mijloace ilegale care să determine creşterea numărului de cetăţeni prezenţi la urne".

"Atitudinea sfidătoare a PSD faţă de ideea de egalitate în faţa legii o cunoaştem foarte bine şi din alte cazuri, dar acest lucru nu înseamnă că poate fi tolerată vreun moment. Un funcţionar public, un magistrat, orice cetăţean care se află într-o situaţie similară domnului Dragnea îşi va pierde postul şi nu va putea enunţa o justificare de tipul celei folosite de liderul PSD pentru a rămâne în funcţie. Nu putem omite faptul că practica PSD, din acest punct de vedere, depăşeşte orice imaginaţie pentru cei din ţările civilizate care privesc către România.

Este de neînţeles pentru orice occidental cum un personaj condamnat penal definitiv, preşedintele unui mare partid politic, nu doar că nu înţelege să facă un pas înapoi, dar maschează acest eveniment sub ideea unui premiu, a unei reconfirmări. Această conduită a PSD nu face altceva decât să imprime României imaginea de ţară bananieră, care face paşi înapoi şi nu înainte în conduita politică.

De altfel, pot fi deja observate reacţiile unor oficiali europeni sau reprezentanţi diplomatici la Bucureşti, care nu au ezitat să constate, în mod diplomatic, impostura la care se pretează PSD. Nici măcar preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni nu şi-a putut manifesta, spre deosebire de alte ocazii, solidaritatea explicită cu Liviu Dragnea, optând pentru consideraţii generale", au mai transmis liberalii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne