PNL loveşte cu putere în multinaţionale. Alina Gorghiu îi cere susţinerea lui Dragnea

La scurt timp după ce PSD a lansat un proiect de lege care vizează eliminarea a peste 100 de taxe, liberalii au aruncat şi ei pe masa Parlamentului o iniţiativă care vizează încasarea impozitului pe profit pentru companiile internaţionale care activează în ţara noastră.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Majoritatea parlamentară în frunte cu preşedintele PSD Liviu Dragnea trebuie să susţină proiectul de lege promovat de PNL care vizează încasarea impozitului pe profit pentru companiile internaţionale care activează în România, aşa cum şi liberalii au susţinut iniţiativa social-democraţilor privind eliminarea celor 102 taxe, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Alina Gorghiu.

"Îi cer lui Dragnea şi majorităţii parlamentare să aibă aceeaşi disponibilitate pentru proiectul pe care PNL astăzi îl va înainta plenului Parlamentului ca şi cea manifestată pentru proiectul domniei lor. Mi se pare important pentru societatea românească să gândeşti valorile pe care le pui în slujba societăţii indiferent de sursa proiectului legislativ, indiferent dacă vine de la un partid sau altul.

Dacă va continua să trateze exclusiv în cheie electorală aceste iniţiative valoroase pentru România, atunci nu o să ajungem nicăieri şi o să vedeţi încă un motiv pentru care majoritatea parlamentară este necesar să fie schimbată democratic prin alegeri", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Potrivit şefei PNL, proiectul de lege ajută statul român să încaseze impozitul pe profit al companiilor internaţionale care activează pe teritoriul României.

"În timp ce întreprinzătorii români plătesc 16% impozit pe profit, există o anumită practică a unora dintre companiile internaţionale de a-şi trimite profitul înregistrat în state terţe. Această lege are ca obiectiv, dacă este să-l explic simplist, plata impozitelor acolo unde este generat profitul, unde este generată valoarea, prin eliminarea căilor prin care unele companii care activează la noi în ţară ocolesc această responsabilitate", a precizat Alina Gorghiu.

În opinia preşedintelui PNL, statul român poate câştiga până la de patru ori mai mult dacă va încasa impozitul pe profit al companiilor internaţionale.

Cât despre proiectul de lege promovat de Liviu Dragnea, care vizează eliminarea celor 102 taxe, Alina Gorghiu crede că avem de-a face cu "o colecţie întreagă de şmecherii PSD-iste". "Este important să nu uităm că încă funcţionează Parlamentul şi încă poate să producă mari daune dacă proiectele sunt populiste, nesustenabile şi pline de valenţe demagogice", a adăugat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne