PNL pregăteşte moţiunea de cenzură contra Guvernului Ponta

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Liderii PNL au decis vineri introducerea în această sesiune parlamentară a unei moţiuni de cenzură, a anunţat co-preşedintele liberalilor Alina Gorghiu, relatează hotnews.

"S-a stabilit şi tema moţiunii de cenzură, s-a stabilit şi data când depunem moţiunea de cenzură", a declarat copreşedintele PNL.

În ceea ce priveşte momentul depunerii moţiunii de cenzură, Gorghiu a precizat că data va fi făcută publică în cursul zilei de mâine.

Alina Gorghiu a mai anunţat că în cadrul şedinţei comisiei de conducere a PNL de vineri a fost stabilit şi calendarul în privinţa viitoarelor candidaturi ale formaţiunii la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, calendar care va fi făcut public în Consiliul de mâine.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a confirmat că moţiunea va fi depusă la începutul lunii iunie, precizând că este o "moţiune a românilor împotriva Guvernului Ponta".

Întrebat dacă votul prin corespondenţă ar putea fi unul dintre subiectele moţiunii de cenzură, Predoiu a declarat ca acesta "ar putea să constituie una dintre aceste teme".

"În general, temele care-i preocupă pe români. Va fi o moţiune de cenzură a românilor împotriva Guvernului Ponta. O variantă este să conţină mai multe teme", a afrimat Predoiu, adăugând că, odată ce moţiunea de cenzură va fi depusă, liberalii vor face "toate demersurile parlamentare pentru a fi susţinută".

Reamintim că, la începutul acestui an, liderii noului PNL au decis, în urma întrunirii comisiei paritare PDL-PNL, că obiectivul major al partidului este să preia guvernarea în anul 2015, motiv pentru care liberalii au anunţat că vor iniţia o moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară.

"Opinia noastră nu s-a schimbat: ne dorim alegeri anticipate. Nu suntem copii, ştim că e un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil, asta e Constituţia, cu ea defilăm şi noi. În afară de faptul că ştim că e dificil să ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare o moţiune de cenzură", declară momentul respectiv Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.