PNL şi-a modificat statutul, pentru a-i putea exclude pe "penali"

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga (Epoch Times România)

PNL a adoptat sâmbătă, în Consiliul Naţional, modificările la statutul partidului prin care se impun sancţiuni celor care au probleme cu justiţia.

În baza modificărilor adoptate astăzi de liberali, membrii de partid trimişi în judecată, aflaţi sub control judiciar, arestaţi vor fi suspendaţi din funcţiile de conducere.

De asemenea, liberalii condamnaţi în primă instanţă vor fi suspendaţi din calitatea de membru de partid, iar cei condamnaţi definitiv vor fi excluşi din partid.

Aceste modificări au fost prefigurate vineri de Alina Gorghiu, care a anunţat că liberalii vor implementa o serie de criterii de integritate, nu criterii "cu dedicaţie", cum procedează PSD. Liderul liberal a mai declarat vineri că, spre deosebire de PSD, liberalii vor avea sancţiuni pentru toate faptele prevăzute în Codul Penal, cu excepţia celor săvârşite din culpă:

"PSD nu are această sancţiune decât pentru patru fapte de corupţie, patru mari şi late, nici măcar pentru infracţiunile asimilate. Noi avem pentru întregul Cod Penal, mai puţin pentru cele din culpă", a declarat Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.