Pod suspendat de lângă Toulouse s-a prăbuşit. Un mort şi mai mulţi răniţi

Patru persoane, inclusiv mama decedatului, au fost salvate
Podul prăbuşit peste râul Tarn, în Toulouse (Franţa)
Podul prăbuşit peste râul Tarn, în Toulouse (Franţa) (screenshot tramite foto Twitter)

Un adolescent în vârstă de 15 ani a decedat şi mai multe persoane au dispărut luni, 18 noiembrie, după ce un pod suspendat s-a prăbuşit peste râul Tarn din Toulouse, în sudul Franţei, în timp ce un camion şi o autoutilitară circulau pe acesta.

Procurorul din Toulouse, Karline Bouisset, a confirmat, în declaraţii acodate presei, moartea tânărului, care circula cu maşina pe podul prăbuşit, împreună cu mama sa. Autorităţile mai caută alte persoane care s-ar fi putut prăbuşi în râu în timp ce traversau podul spre localitatea Mirepoix sur Tarn. Printre persoanele căutate s-ar afla şoferii camionului şi al unei autoutilitare care, potrivit primelor mărturii ale martorilor, traversau podul în acel moment. Patru persoane, inclusiv mama decedatului, au putut fi salvate după ce au căzut în râu.

Cercetări în curs

O echipă de aproximativ 70 de pompieri, 40 de jandarmi şi două elicoptere, precum şi echipe de scafandri şi salvamari, au fost dislocate la faţa locului pentru a salva persoanele dispărute, al cărui număr este necunoscut, potrivit prefectului (reprezentant al Guvernului) din departamentul Haute Garona, Étienne Guyot.

Podul, cu structură metalică, a fost construit în anii 1930 şi a fost supus monitorizării în mod regulat, a declarat prefectul. Procurorul a explicat că a fost deschisă o anchetă judiciară pentru a studia cauzele prăbuşirii, despre care până în prezent nu există niciun indiciu.

Iniţial, s-a speculat că s-ar putea ca greutatea încărcată în camion să fi depăşit greutatea permisă pentru a traversa podul.

”Este prea devreme să spunem dacă podul prezenta riscuri sau nu. Nu ştiu câţi oameni căutăm. Potrivit mărturiilor, există mai multe persoane dispărute, probabil şoferul camionului şi şoferul autoutilitarei”, a adăugat procurorul.

Pompierii din departamentul Haute Garona au raportat prin Twitter prăbuşirea podului din municipalitatea Mirepoix sur Tarn (lângă oraşul Toulouse), ceea ce a obligat să se blocheze drumul D71.

Potrivit unor surse citate, podul s-a prăbuşit în jurul orei locale 08.00, când un vehicul greu, cu un tonaj mai mare decât cel permis pe pod, a încercat să traverseze pasajul peste râul Tarn. Podul, cu o lungime de aproximativ 150 de metri şi o lăţime de aproximativ 5 metri (permitea trecerea a două vehicule în acelaşi timp), a fost renovat în 2003.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe